Mogu li muslimani jesti želatinu?

Fantastično pitanje. Većina želatine dolazi od svinja i kao takva je haram. Zato uvijek provjeravamo naljepnice na svim vrstama slatkiša i slastica jer biste se začudili koliko stvari zapravo sadrži stvari. Gotovo svi sljezovi ovdje u Velikoj Britaniji, kao i čokoladni mousse, slatkiši od želea, pa čak i jellybeans sadrže želatinu. Međutim, sve je veći broj slatkiša koji su označeni kao vegetarijanski i uopće ne sadrže želatinu. Uz to postoje i slatkiši koji sadrže goveđu želatinu koja je nusprodukt govedine, a ne svinjetine.

Posljednje ažuriranje 06/12/2020

Komentiraj