Mogu li jesti voće tijekom posta u prekidnom postu?

Ponekad, to ovisi o vrsti IF (povremeni post). To nije isto kao i keto dijeta koja ograničava ugljikohidrate, uključujući voće i povrće, na oko 5-10% dnevnog unosa hrane. Čini se da keto dijeta završava istim rezultatima kao i ograničenje kalorija (CR), što omogućava tijelu da pređe u način stanične popravke, zvan autofagija, jer CR također može uzrokovati stanje ketoze. Možete pogledati knjigu Valtora Longa o dijeti oponašajući post.

Postoji mnogo različitih oblika IF. Npr .: Svaku hranu možete postiti 18–20 sati svaki dan. U tom slučaju pokušajte ne jesti ništa, uključujući voće za vrijeme posta. Ali pijte puno vode ili određene čajeve koji pomažu u detoksikaciji, poput čaja od medonosnog grma ili rooibosa.

Ova vrsta posta djeluje kod nekih ljudi, ali ne i kod svih, a nisam u potpunosti uvjeren da ova vrsta IF nudi pune učinke kao produženi tip posta ili dijeta koja oponaša post. Jedan od valjanih postupaka posta jest poticanje autofagije starih ili bolesnih stanica poticanjem rasta novih matičnih stanica. Većina nas ionako posti svake večeri i do 12 sati. 4-5 dodatnih sati / dan može dugoročno pomoći, ali možda neće imati velike razlike kao produženi post koji se radi povremeno.

Sad s tim rečeno, ako kombinirate svakodnevni IF poput ovog i da ste također u stanju ketoze (kroz keto dijetu), dobit ćete više blagodati od autofagije.

Također mi se sviđa oblik IF-a koji se ponekad naziva 5-2 brza dijeta (ili 4-3). Ovo je 5 dana hranjenja s 2 dana posta. EG, 2-3 dana svaki tjedan ograničenja kalorija (500 kalorija žena / 600 muškaraca), po mogućnosti uzastopno za postizanje najvećih rezultata, nakon čega slijedi zdrava prehrana 4-5 dana. 3 dana posta tjedno izazvat će više gubitka kilograma očito nego dva i dovesti vas u veće stanje ketoze kao i autofagije. Možete jesti voće ako je to dio vaše kalorije, ali savjetujem ga svesti na minimum. Smatra se da je poželjnije jesti cijelu dnevnu količinu u jednom obroku, jer to više oponaša, fiziološki, istinski vodeni post, ali ako pojedete nešto između toga, neće vam škoditi da prebolite grbu. Možete probati malo juhe od kostiju ili pola avokada. To bi vas moglo održati, plus dodana masnoća izvrsna je za rad mozga koji tijekom posta može postati maglovit.

Autofagija iz bilo kojeg oblika redovito pomaže u prevenciji, a može čak i izliječiti Alzheimerovu bolest, dijabetes, rak, bolesti srca, autoimune bolesti i polaganu degeneraciju povezanu s dobi.

Tjedni 5-2 post, svakodnevna IF i / ili keto dijeta mogu se raditi tijekom cijelog života. Ako gubite previše kilograma na 5/2, jedite više tijekom dana jedenja (pobrinite se da je zdrava, bez prerađene hrane) ili pređite na program 1-6 ili ga zamijenite tjednima. Program 1-6 mogao bi obuhvaćati možda i puni dan samo vode umjesto ograničenja kalorija u svrhu poticanja bržeg stanja ketoze za najveće koristi.

Možete razmotriti i duži post tijekom cijele godine, pogotovo ako imate zdravstvenih problema. Ali istražite ovo kako biste to učinili sigurno.

Sve su to izvrsni programi IMO.

Ako ste stariji od 60 godina, tada treba paziti da jedete više proteina i masti, a malo dodatne težine može biti zaštitno. Neki vjeruju da nam treba malo više kilograma kako starimo za dugovječnost i kao zaštitni sloj protiv bilo kakvih bolesti. Ovdje je potrebno više istraživanja.

Pogledajte knjigu dr. Michaela Mosleyja "Brza dijeta". Također mi se sviđa knjiga dr. Annette Bosworth'a "Kako god možeš". Nisam povezan s tim, ali do sada su mi od svih knjiga o IF i postu koje sam pročitao najdraže.

Druga knjiga koja pokriva pregled svih različitih protokola posta je "The Complete Book of Post" Jasona Funga. Ne zalazi dovoljno u dubinu, ali čitatelju daje dovoljno ideje da im omogući dublje kopanje u onome što ih najviše privlači.

Nadam se da je ovo korisno. Sretno vam bilo.

Ažuriranje 6-2019: Htio sam dodati da bilo koja vrsta posta zahtijeva zajednički napor kako bi se eliminirali toksini koji su mobilizirani kao rezultat ograničenja kalorija ili prelaska u stanje ketoze postom ili keto dijetom. Inače, ovi oslobođeni otrovi mogu se ponovno taložiti negdje drugdje, možda i gore nego tamo gdje su trebali početi - poput mozga - uzrokujući moguću demenciju ili Alzheimerove bolesti ili druge probleme godinama kasnije. Želite mobilizirati uskladištene toksine, a zatim ih eliminirati kroz eliminacijske kanale urina, stolice i kože znojenjem u sauni, suhom masažom četkica, povratnom ili limfnom masažom, biljem kao što je gore spomenuto, vlaknima MCP (modificirani citrusni pektin), fulvic / humus kiseline, te razne namirnice poput križnog povrća. Izbjegavajte mrkvu i celer tijekom detoksikacije jer oni zapravo mogu blokirati neke detoksikacijske putove.

Pogledajte izvrsne informacije o dr. Bryanu Walshu na YouTubeu.

Posljednje ažuriranje 28/11/2020

Komentiraj