Melissa officinalis Supplement — zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Melissa officinalis (Melisa) je biljka koja se tradicionalno koristi u razne kognitivne svrhe, od kojih je većina usmjerena na poboljšanje kognicije i smanjenje stresa i tjeskobe. Kažu da smiruje živce i opušta tijelo.

S obzirom na svoje subjektivne kognitivne učinke, čini se da je učinkovit u izazivanju smirenosti. To se također može manifestirati na negativan način jer se čini da zdrave osobe koje uzimaju matičnjak prije kognitivnog testa imaju lošije rezultate od placeba u vremenu reakcije i formiranju pamćenja (možda povezano sa sedacijom) dok poboljšavaju kvalitetu sjećanja (količina točnih sjećanja formirali, umjesto da se 'sjećaju' nečega što se nije dogodilo). Samo je jedna studija pogledala zadovoljstvo, ali nije pronašla utjecaj.

Teoretski, smiritost koja induciraju sredstva također bi također trebale pomoći u spavanju. Trenutno imamo jednu studiju koja predlaže da se nekretnine za smanjenje anksioznosti mogu pomoći ljudima koji imaju nesanicu povezanu s tjeskobom, ali izvan toga da je većina istraživanja spavanja zbunjena s valerijanom jer su dvoje teoretski (još nisu prikazani) aditiv ili sinergistički.

Općenito, čini se da su kognitivna poboljšanje svojstava limunovog balzama donekle pretjerano. Pokazalo se da poboljšava kvalitetu memorije (eventualno zbog svojih sedativnih učinaka) smanjuje kvantitativno koliko se uspomena formira i njihova stopa.

Čini se da je limunov balzam podržan za poticanje smirenosti i opuštanja, ali druge tvrdnje mogu zahtijevati više istraživanja.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj