Koliko velike postaju MTF dojke nakon šest mjeseci HRT-a?

Istaknuo bih da biološke žene imaju velike razlike u grudima, te da čak i nakon određenog razdoblja neke od njih nemaju prave velike grudi. Mnogi od onih koji imaju velike grudi razvili su ih tijekom mnogo dužeg vremenskog razdoblja.

MOGUĆE je vidjeti značajnu količinu rasta dojki tijekom 6 mjeseci. Ako ste na HRT-u 6 mjeseci i odlučite prestati, MOŽETE imati nepovratan razvoj dojke. Nitko vam ne može garantirati da nećete.

S druge strane, tipično nema značajne količine rasta dojke sa 6 mjeseci. Koliko razumijem, većina se razvoja dojki javlja tijekom prve dvije godine, a nastavlja se i do pet godina. Rast grudi sa šest mjeseci ne daje dobar pokazatelj kako će izgledati grudi 2-5 godina nakon početka HRT-a.

Mlađe trans žene obično imaju bolje rezultate od starijih i vjerojatnije je da će se razviti povezane s genetikom vaše biološke obitelji. Veličina grudi vjerojatno će završiti malo manja nego što bi bila da ste biološka ženka.

Starije trans žene MOŽE imati slične rezultate, ali imaju tendenciju da imaju puno ograničeniji razvoj čak i tijekom dugog vremenskog razdoblja. Čak i mnoge mlađe trans žene NIKADA ne vide razvoj dojki nakon A-čaše.

Poznati ograničeni odgovor u razvoju dojki kod trans žena čak i nakon razdoblja godina na HRT-u barem je dio razloga zbog kojeg se povećanje grudi smatra "medicinski neophodnim" za trans žene s mnogim polisama zdravstvenog osiguranja u SAD-u, dok se smatra "kozmetičkim" za biološke žene. To naravno znači da osiguranje osigurava pokriće za trans žene, dok biološke žene same moraju platiti punu cijenu.

Povećanje grudi zahtijeva malo baznog tkiva, a HRT barem najčešće daje dovoljno baznog tkiva za povećanje grudi nakon 1-2 godine.

Dvije godine daju puno bolji pokazatelj konačnog razvoja dojki nego što to čini šest mjeseci.

Posljednje ažuriranje 03/01/2021

Komentiraj