Koliko treba težiti 5’11 16-godišnjak?

"Što je zdrava težina za 16-godišnjakinju 5'11"? "

Izuzetno jednostavan način za dobivanje ideje bio bi gledanje BMI ljestvice odraslih. Evo jednog koji mnogi odrasli koriste. Izračunajte svoj BMI - standardni BMI kalkulator. Primijetite kako stoji za odrasle.

Jedini problem s ovim je što neće uzimati u obzir vašu dob ili spol i pokušat će procijeniti koliko imate masti na temelju vaše visine i težine.

Još uvijek rastete i razvijate se djevojčica i nećete doseći konačnu veličinu za odrasle još nekoliko godina. Iako vjerojatno nećete rasti više, vaši mišići, kosti i organi mogu postati veći i teži. Evo jednog koji će vam postaviti ova važna pitanja. BMI Kalkulator za dijete i Tinejdžerice.

Neki ljudi koji smatraju da je njihova težina izvan zdravih granica, prestat će vjerovati da postoji nešto poput "zdrave težine". Moja je preporuka da ako je vaša težina preniska ili previsoka, porazgovarajte s liječnikom prije nego što odustanete od ideje o „zdravoj“ težini. Možda vam neće biti tako teško ući u zdrav raspon kao što možda mislite.

Nadamo se da razlog koji želite znati nije taj što dobivate zabrinute komentare o tome da ne jedete i da imate "prekomjernu težinu". To je teže riješiti problem od prekomjerne težine ako je to zbog mentalnih problema.

Posljednje ažuriranje 18/01/2021

Komentiraj