Koliko košta transplantacija kose u Indiji?

Bok prijatelju,

Ovo je stvarno dobro i ravno pitanje. Ovo je vrsta pitanja na koje je teško odgovoriti s obzirom na toliko parametara. Ali mogu to pojednostaviti i dat ću vam neke tipične brojke.

Bilješka: Ne pripadam nijednoj klinici i ne promoviram nikakve stvari, ja sam istinski pacijent s gubitkom kose i provodim ogromna istraživanja u posljednjih 15 godina kako bih pronašao najbolje učinkovite lijekove za liječenje gubitka kose.

Prije nego što razgovaramo o brojevima, moramo dobiti odgovore na ova pitanja.

 1. Trebam li doista transplantaciju kose? Postoji nekoliko prirodnih lijekova koji mogu kontrolirati opadanje kose i mnogo puta preokrenuti gubitak kose te promovirati novi i zdrav rast kose. Više informacija u nastavku.
 2. Koliko graftova trebam? Morate znati koliko vam kalema inače treba, ne možete donijeti dobru odluku.
 3. Mogu li dobiti sve potrebne kaleme s područja donatora na tjemenu? Ako je odgovor da, FUT ili FUE obje su opcije za vas. Ako ne, možda će vam trebati dodatni graftovi od Brade, u tom slučaju morate ići na FUE.
 4. FUE vs FUT?
 5. Koliko mogu potrošiti na HT-u?

Da biste procijenili koliko cijepljenih kalema trebate provjeriti ili se obratiti bilo kojoj klinici za transplantaciju kose u vašoj blizini. Jednostavno bih ušao u kliniku i dobio procjenu. Za konzultacije mogu naplatiti minimalni iznos.

Sada morate otkriti najbolju kliniku za transplantaciju kose. Po mom mišljenju, ne biste trebali tražiti povoljne, već najbolje klinike za transplantaciju kose ili liječnike. Zbog sljedećih razloga.

 1. Transplantaciju kose možete učiniti jednom ili dva puta u životu, ako samo smatrate cijenom kriterij, a liječnici nisu dobri, tada ćete možda završiti s životnom pogreškom.

 1. Siguran sam da ne želite završiti ovako.

2. Vaš je donor ograničen, bilo koji kalem koji se ošteti tijekom rukovanja neće biti koristan. Znači, jednostavno gubite kosu plaćajući novac.

3. Uzmite u obzir 1 kalem = 1 dijamant . Stvarno tko je pretrpio gubitak kose, zna vrijednost kalemljenja. Dakle, vaši su kalemi toliko dragocjeni, ako izgubite kalem, nikada više nećete narasti. Stoga uvijek preferirajte najboljeg i sigurnog liječnika u odnosu na pristupačnog.

4. Iskustvo je važno - Ako liječnici i osoblje nisu iskusni, onda ne bih išao tamo, jer ljudi ponekad teško pate i pate od infekcije ako ne odu pravom liječniku. Infekcija nakon transplantacije kose vrlo je opasna.

Dakle, uzimajući u obzir te čimbenike, uvijek mudro odlučite, prvo bih otišao do Top 5 liječnika u Indiji ili bilo kojoj zemlji, a zatim bih otišao pregovarati o cijeni.

Započnite s najboljim liječnikom, a ne s jeftinom klinikom. Vaš bi filtar uvijek trebao biti najbolja klinika, a zatim ih ispuniti kako bi smanjio cijenu. Mnoge će klinike definitivno dati neke popuste u Indiji.

Ovdje je popis 5 najboljih liječnika po mom mišljenju i istraživanja preko 10 godina na ovom području. Ovo su moji osobni podaci i ne podržavam nijednog liječnika ili kliniku.

 1. Dr. Pradeep Sethi i Arika Bansal (klinika Eugenix) . Oni su FUE specijalci i imaju vrhunski rekord. Od njih sam dobio i FUE. Patentirali su DHT tehnike kako bi vam ponudili najbolje rezultate. Dobili su i nekoliko grana pa pronađite najbolje.
 2. Dr. Radha Rani - Ona je sjajna u FUT-u. Pravi pristupačnu transplantaciju kose i daje izvrsne rezultate s manje transplantata. Od nje sam dobio i FUT. Stoga sam preporučio ovom liječniku ako idete na FUT.
 3. Dr Tejinder Bhatti - Bili su poput pionira FUE-a u Indiji. Ima dobre i dosljedne rezultate.
 4. Dr. Kapil Dua - imao je dobre rezultate, ali posjedujete li i vi istraživanje.
 5. Dr. Suneet Soni - imala je dobre rezultate, ali posjedujete li i vi istraživanje.

Bilješka: Ako idete za FUT, možda ćete dobiti slične rezultate po najboljoj cijeni u odnosu na FUE. Dakle, evo nekoliko brzih razlika c / b FUE i FUT koje će vam pomoći da donesete odluku.

Također, FUE nema ožiljaka, dok FUT ostavlja ožiljak. Još jednom, iskreno vas molim da isprobate prirodne lijekove i nastavite pokušavati kontrolirati gubitak kose i obnoviti puno kose i samopouzdanja.

Sad dolazimo do toga koliko bi to koštalo?

Ovisi o

 1. tko je doktor?
 2. Broj potrebnih graftova ili potreban broj sesija?
 3. Područje ili mjesto u Indiji?
 4. Alati i tehnike koje koriste
 5. Budućnost ili FUE ili DHI?

Tipično su od danas 2019. godine na tržištu ispod tipične cijene. Opet se cijene mogu razlikovati ovisno o gore navedenim čimbenicima, pa ovdje postavljam niz.

1.FUT (tradicionalno) - dobar liječnik - za 3000+ cijepljenja

Mogu naplatiti Rs. 40 do 60 po kalemu

2. FUT (malo naprednih alata) - Dobar liječnik - za 3000+ cijepljenja

Mogu naplatiti Rs. 40 do 70 po kalemu

3. FUT - Dobar liječnik - 1000 do 3000 kalemljenja

Mogu naplatiti Rs. 60 do 100 po kalemu (ne dobivate popuste za manje kalemljenja)

4. FUE - Dobar liječnik - do 3000 transplantata

Mogu naplatiti Rs. 80 do 140 po kalemu

5. FUE - Dobar liječnik - 3000 do 5000 transplantata

Mogu naplatiti Rs. 70 do 100 po graftu (Mega session popusti)

6. FUE - Dobar liječnik - 5000 + graftova

Mogu naplatiti Rs. 60 do 80 po graftu (popusti na Giga sesiju)

7. FUE (napredni poput DHI-a)

Dodajte još 10 kuna po graftu na više od 4, 5 i 6 bodova.

Također, to ovisi o mjestu, liječnikovim vještinama, ugledu klinike, osoblju, alatima koje koriste i ostalim čimbenicima.

Ispod 1000 transplantata ne bih uopće preporučio transplantaciju kose, a većina liječnika ne vrši transplantaciju kose osim ako za to postoji kritična potreba. (Vrsta slavnih osoba ili ćelavost uzrokovana opeklinama)

Dok tražite transplantaciju kose i sumnjate, možete isprobati prirodne lijekove ili najbolje lijekove koji mogu preokrenuti ćelavost i pridonijeti ponovnom rastu kose. Razumjeti znanost o kosi i znati o tome kako je kosa ponovno izrasti.

Ovaj sadrži svih 40 lijekova koji sigurno djeluju u učinkovitoj borbi protiv gubitka kose i pomažu folikulama dlake da prežive duže i jače. To je ono što nam treba. Možete pogledati 1. i 2. dio za ukupne informacije.

NEMOJTE ovo smatrati gubljenjem vremena, možda ćete otkriti lijek koji vam najviše odgovara i možete uštedjeti životno istraživanje

Morate upotrijebiti što više preporuka kako biste brzo postigli ponovni rast kose na područjima koja se prorjeđuju.

Ispod je sažetak koji ima i kako ih koristiti. Dodao slike za nekolicinu,

1) Sok od luka

2) Sjeme bosiljka

3) ricinusovo ulje

4) Sok od aloe vere

5) Pasta od sjemenki piskavice

6) Biotin

7) Vidio palmetto

8) Laserski češalj / Laserski čep

9) Bhringraj prah i ulja

10) Sjeme soje

11) Finasterid ili Propecia

12) Minoksidil

13) Lososova riba, laneno sjeme, Chia sjemenke, orasi i ulje jetre bakalara.

14) Cjelovite žitarice i povrće

15) Plava, crna i slama - bobice

16) Zeleni čaj

17) Češnjak

18) Avokado

19) Mlaćenica

20) Čisti med

21) Luzern

22) Spirulina

23) Pšenična trava

24) Kelj

25) Sjeme crnog sezama

26) Ginko Biloba

27) Korijen koprive

28) Jabučni ocat

29) Sjeme limete + crni papar

30) Sok od rotkve

31) Eterična ulja

32) Keratin

33) Kokosovo mlijeko

34) Ketokonazol

35) Kolagen

36) Valjak vlasišta / mikro igla

37) Trljanje noktiju prstima.

38) PRP

39) Tamna čokolada

40) Ulje sjemenki bundeve

41) Ginseng

42) Rižina voda

43) Hibiskus

44) Kvercetin

Nadam se da ćete donijeti ispravnu i bolju odluku.

Hvala

Posljednje ažuriranje 08/01/2021

Komentiraj