Koliko kilograma možete izgubiti u mjesec dana s prehranom od 1200 kala i redovitim hodanjem od 30 minuta?

Gubitak kilograma na 1200 kalorija ovisit će o tome koliko kalorija možete sagorjeti tijekom dana. Da bismo dobili okvirnu predstavu o sagorijevanju kalorija dnevno, također bismo trebali znati visinu.

Prosječna visina ženke je oko 5′5 ″ ili 66 ″, pa ću krenuti od tamo. Koristeći iifym TDEE kalkulatore, procijenjeno redovno sagorijevanje kalorija 32-godišnjakinje teške 152 kg (žao mi je što sam se pretvorio u kg), koja ima visinu od 65 ″ i hoda 3 puta tjedno, iznosi oko 1677. To bi značilo oko 1200 kalorija dnevno izgubili biste gotovo jedan kilogram tjedno, što je sjajan tempo za mršavljenje.

Za neke žene s PCOS-om njihov je metabolizam niži BMI (izvor: Stopa bazalnog metabolizma smanjena je u žena s sindromom policističnih jajnika i biokemijskom hiperandrogenemijom, a povezana je s rezistencijom na inzulin. - PubMed - NCBI). Čini se da je postotna promjena, temeljena na istraživanjima, ovisna o rezistenciji na inzulin.

U ovom sam objašnjenju iznio nekoliko pretpostavki, ali s 1200 kalorija dnevno možda ćete izgubiti od 1 do 2 kilograma tjedno. Spuštanje ispod 1 kalorija nije dobra ideja bez prethodnog razgovora s liječnikom (možda ne unosite dovoljno hranjivih sastojaka), ali čini se da puno pomaže vježbanje i / ili aktivnost. Moj TDEE je prije toga bio oko 1200 sjedilačkih aktivnosti, ali prešao sam na laganu i umjerenu aktivnost 1600 dana u tjednu i gubim kilogram tjedno u prosjeku 7 kalorija dnevno.

Nadam se da ovo pomaže!

NAPOMENA: Ovaj kalkulator TDEE koristio sam za izračune: Makroračunalo IIFYM

Posljednje ažuriranje 23/12/2020

Komentiraj