Koliko kilograma mogu izgubiti u mjesecu s prekidnim postom?

Prije svega ZAŠTO želite raditi AKO ?? je li to zato što je novi "cool" ili to rade neki vaši prijatelji i postižu neke rezultate, mislim u smislu gubitka kilograma, a ne razine energije, uživanja u životu itd. !! Prije svega AKO ili nema IF nema nikakve veze s vašim gubitkom kilograma. Kalorije imaju. I samo zbog postojanog kalorijskog deficita tijelo počinje gubiti kilograme, a s istim dodatkom kondicije i treninga s utezima događa se gubitak masnog tkiva. Dakle, količina mršavljenja ovisi o postojanosti vašeg kalorijskog deficita. Zdrav gubitak kilograma bio bi oko 2-3 kg mjesečno, sve više od toga i brža stopa znači da gubite i mišiće.

Sada idemo na stvar s prekidnim postom!

Ako unosite pravu količinu kalorija, bilo višak ili deficit, ključ je u tome prava količina kalorija i dokle god trošite pravo ukupan količinu kalorija i makronutrijenata, nema značajne razlike da li to radite s 2 obroka, 3 obroka, 4 obroka, 5 obroka ili 6 obroka. (ili čak i nakon 7 sati !!!)

Ili jedete li doručak ili ga preskočite.

Ili jedete li više kalorija tijekom određenog dijela dana, a manje tijekom drugog.

Ili posti li ili ne postiš.

Ako volite ideju isprekidanog posta, a dogodi se da odgovara vašim specifičnim potrebama i preferencijama, poput vremena, kuhanja, obroka itd. I otkrijete da vam olakšava i prikladnije svakodnevno postizanje kalorijskih / makro ciljeva , tada će vam IF vjerojatno biti prekrasan.

ALI...

Ako ne volite isprekidan post ili ne odgovara vašim potrebama i sklonostima, ili vam ga neki aspekt (npr. Glad tijekom razdoblja posta, učestalost obroka, zakazivanje obroka, nepotrebna složenost itd.) Otežava da biste neprestano postizali kalorijske / makro ciljeve svaki dan, onda ne biste trebali gubiti ni sekunde svog vremena s IF.

Jer opet, s obzirom da su sve ostale jednake, nema koristi od tjelesne građe (i, ako je išta, dugotrajno odvijanje bez konzumiranja proteina vjerojatno je neoptimalno za izgradnju mišića).

Dakle, ako vam odgovara, AKO je u redu.

Ako se to ne dogodi, onda nema razloga da se pokušate prisiliti na to jer se čini "novim" i "cool", a neki guru / prijatelj / trener fitnesa kojeg pratite rekao je da radi magične stvari.

To ne.

Posljednje ažuriranje 08/12/2020

Komentiraj