Koliko je Zumba dobra za mršavljenje?

Zumba vam može pomoći mršaviti ali važno je shvatiti da plesne sesije nisu čarobno rješenje za smanjenje kilograma, već se događa u paketu koji većina ljudi ne mrzi; umjesto robovanja na traci za trčanje, provedete sat vremena ili tako plešući s prijateljima i strancima uz glasnu glazbu. Budući da ljudima nastava ostaje zabavna, oni je nastavljaju pohađati i to je ono što čini njihov rad. Moja je teorija da je sve što vas pokrene dobro, a ako vas nastavi vraćati jer uživate, čak i bolje.

Ako želite koristiti Zumbu za mršavljenje ili ako ste već pokušavali i još niste vidjeli brojeve na vagi, može biti nekoliko razloga zašto.

Problemi sa Zumbom za mršavljenje

Nisu svi razredi podjednako intenzivni; možda ćete dobiti puno manje treninga od ostalih Zumba-era.
Radio sam to pregršt puta, nisam veliki ljubitelj toga, ali to može biti dobar način da razbijemo monotoniju teretane. Različiti nastavnici (i različite teretane) imaju različite formate klasa, pjesme i plesove, što dovodi do različitih razina intenziteta kada je u pitanju potrošnja energije. Ukratko, bio sam na časovima gdje se za sat i pol preznojim i stvarno mi se ubrza puls. Osjećaj je kao trening i zabava je. Većinu puta kada sam ga probao, međutim, otkrijem da me u 90 minuta plesni pokreti jedva pokreću, nisam se oznojio i imam dovoljno rezervnog kisika koji doslovno zijevam .

Ako pokušavate izgubiti na težini s tečajevima plesa, budite svjesni koliko je to izazov za vašu vlastitu razinu kondicije. Ako vam se na satovima Zumbe koje pohađate ne ubrza puls i ne osjećate se izazovima, nemojte očekivati ​​da ćete početi padati na težini samo zato što ste sat ili dva prisutni na nastavi. To je izvrsno polazište za one koji tek počinju vježbati, ali možda će vam trebati nešto intenzivnije kako se budete više pripremali, ovisno o težini nastave.

Zumba NE sagorijeva 1000 kalorija na sat
Mit o Zumbi od 1000 kalorija na sat neistinit je i obmanjujuća pohvala koja je nepravedna za one koji uistinu pokušavaju smršavjeti.
Zumba nema komponentu treninga snage.
Trening snage važan je iz mnogih razloga; zategnuto tijelo koje u mirovanju sagorijeva više kalorija među površnijim motivatorima. Također sprječava gubitak gustoće kostiju, smanjuje šanse za ozljede, poboljšava držanje tijela, zdravlje zglobova i sposobnost tjelesnih mišića da podupiru te zglobove, samo da navedemo nekoliko blagodati. Ako ga želite koristiti za gubitak suvišnih kilograma, svakako ugradite i komponentu treninga snage i vjerojatno ćete vidjeti da brže mršavite.

Što je Zumba?
Riječ je o satu plesnog fitnesa nadahnutog latinskim jezikom koji obično traje između 60-90 minuta. Učitelji obično započinju vrlo kratkim zagrijavanjem (nakon prozivanja svih "novajlija" u razredu), a zatim idu ravno u plesni dio gdje će se od vas očekivati ​​da sagorijevate kalorije tresući tange do mešavine salse i hip hop glazba. Nemojte se plašiti ako “ne možete plesati”; većina tečajeva plesa Zumba odvija se u mraku, često čak i s disko kuglom koja vrti svjetla po sobi. Osim toga, možete se utješiti zakonom fizike da svi izgledaju glupo kad plešu.

Posljednje ažuriranje 15/01/2021

Komentiraj