Koliko je precizna Fitbitova Aria ljestvica za analizu bioelektrične impedancije?

Način na koji ovakva ljestvica djeluje jest korištenje hidratacije i težine za procjenu postotka tjelesne masti (neke će se vage pitati i o dobi, visini i spolu). Tablice koje koriste ne prilagođavaju se obliku tijela i tako daju prilično netočnu mjeru tjelesne masti.

http://weightology.net/weightologyweekly/index.php/free-content/free-content/volume-1-issue-3-the-pitfalls-of-body-fat-measurement-parts-1-and-2/the-pitfalls-of-body-fat-measurement-part-1/

Ovaj članak objašnjava neke zamke svih različitih metoda procjene tjelesne masti.

Broj hidratacije je precizniji i pomaže vam razumjeti svakodnevne razlike u težini.

Čini se da je Aria jedna frekvencijska ljestvica. Postoje i druge jeftinije vage koje će dati približno jednako precizne mjere. Aria pruža lijepa zvona i zvižduke.

Pregled: FitBit Aria Wi-Fi pametna vaga

Mislim da je relativna tjelesna masnoća bolja.

AKO želite točnost, pogledao bih nekoliko drugih ljestvica:

Amazon.com: Inbody Dial H20 Analizator sastava masti u tijelu Digitalna vaga Upravljanje težinom: Zdravlje i osobna njega

Amazon.com: Tanita RD-953 iPhone i Android Bluetooth skala: Zdravlje i osobna njega

To su obje dvofrekventne skale koje imaju stvarne prednosti. Profesionalne vage usmjerene na procjenu tjelesne masnoće obično su dvostruke ili višefrekventne vage. Ni na jednom od ovih proizvoda još nisam vidio dobra nezavisna ispitivanja.

Koristim jeftinu BIA ljestvicu i bilježim rezultate u proračunsku tablicu i gledam 10-dnevni pomični prosjek. Također dobijem hidrostatsko vaganje jednom godišnje ili svakih 10 kg promjene tjelesne mase što god se prije dogodi. Mislim da su ove BIA ljestvice u redu za procjenu promjene u odnosu na moje posljednje hidrostatsko vaganje, ali ne vjerujem njihovim bodovnim procjenama.

Posljednje ažuriranje 13/12/2020

Komentiraj