Koliko je opasno premalo kilograma tijekom trudnoće?

Trudnoća s prekomjernom težinom čest je problem indijskih žena

Mala težina majke tijekom trudnoće može utjecati na zdravlje majke i djeteta. Prekomjerna tjelesna težina tijekom trudnoće obično se može pripisati pothranjenosti, a ponekad i jakoj mučnini i povraćanju tijekom prvog tromjesečja trudnoće.

Koliko je rizična trudnoća s prekomjernom težinom?

Prekomjerna tjelesna težina može se utvrditi kalkulatorom indeksa tjelesne mase (BMI). Imati BMI manji od 18.5 kg / m2 tijekom trudnoće može vas svrstati u skupinu žena s prekomjernom tjelesnom težinom.

Tijekom trudnoće postoji nekoliko problema s prekomjernom težinom. Mogući rizici prekomjerne tjelesne težine tijekom trudnoće su kako slijedi:

  • Prijevremena dostava
  • Manje debljanje tijekom trudnoće
  • Mala težina djeteta pri rođenju
  • Povećani rizik od bolesti majke i djeteta
  • Povećani rizik od smrti majke i djeteta

Što mogu učiniti kako bih se udebljao tijekom trudnoće, a također povećao težinu fetusa?

Ako tijekom trudnoće imate prekomjernu težinu, hranjive tvari pohranjene u tijelu nedostatne su za opskrbu vas i fetusa. To se može prevladati pravilnom prehranom i vježbanjem. Održavanje razine vlakana kod majki jednako je važno tijekom odabira prehrambenih proizvoda. Za prilagođeni plan prehrane možete potražiti savjet od svog ginekologa.

Možda se pitate kako povećati težinu djeteta u maternici? Uravnotežena prehrana koja sadrži odgovarajuće količine bjelančevina, ugljikohidrata i masti može pomoći u povećanju tjelesne težine majke i fetusa.

Koji prehrambeni proizvodi mogu pomoći ženama s prekomjernom težinom da se udebljaju tijekom trudnoće?

Kaže se da bi trudnica trebala jesti dvoje ljudi, sebe i plod. Međutim, prejedanje može dovesti do prekomjernog debljanja. Medicinski savjeti i promjena prehrambenih navika i načina života mogu pomoći u zdravom debljanju tijekom trudnoće i na taj način smanjiti rizike povezane s trudnoćom s prekomjernom težinom. Adekvatna prehrana bogata vitaminima i mikronutrijentima može pomoći trudnicama s prekomjernom tjelesnom težinom i njezinu djetetu da se udebljaju. Dopustite nam brzi pregled neke hrane za debljanje djeteta tijekom trudnoće.

  • Ribe i školjke: Pružaju masne kiseline i jod
  • Mlijeko i mliječni proizvodi: Osigurajte kalcij i proteine
  • Mahunarke i zeleno lisnato povrće: Osigurajte željezo i mikroelemente
  • Meso: Osigurava masti i proteine
  • Agrumi: Pružaju folnu kiselinu i vitamine.

Evo vodiča za zdrava prehrana tijekom trudnoće.
Problemi s prekomjernom težinom mogu varirati od prijevremenih poroda do smrtnosti majke i djeteta; međutim, ovo se stanje može liječiti zdravim medicinskim savjetima, uravnoteženom prehranom i odgovarajućom tjelovježbom.

Posljednje ažuriranje 04/12/2020

Komentiraj