Koliko je loš BMI 14.8? Ja sam 23-godišnja djevojka (42 kg na 168 cm), bez problema s prehranom. Liječnik opće prakse kaže da sam dobro, ali ne izgledam niti se osjećam dobro. Želim se udebljati.

Ako se želite udebljati, udebljajte se.

Što se tiče vašeg pitanja i onoga što je rekao vaš liječnik opće prakse, sve standardne formule i grafikoni kažu da imate znatno manju težinu. Ne samo malo premale težine, već i značajno.

E sad, velika razlika između onoga što govorim i onoga što govori vaš liječnik opće prakse jest da vas liječnik opće prakse može vidjeti, a ja ne. Vaš liječnik opće prakse može na prvi pogled znati jesu li vam kosti kuka i ramena izuzetno uske za osobu vaše visine. Vaš liječnik opće prakse može na prvi pogled znati jesu li vam kosti ruku i nogu izuzetno vitke. Vaš liječnik opće prakse može na prvi pogled znati je li vaše poprsje znatno ispod prosječne veličine. Ne znam ni jednu od tih stvari. Uzeti sve zajedno, oni moć naznačite da je vaša građa toliko sitnija u svakoj dimenziji da se standardne tablice i formule jednostavno ne odnose na vas.

Također ne znam je li vaš liječnik opće prakse izvršio i osnovno mjerenje postotka tjelesne masti kako bi utvrdio jeste li ispod praga od 10-13% koji se smatra minimalnom razinom masnih kiselina za žene. Ako je to učinio vaš liječnik opće prakse, a vi ste iznad te razine, onda ste vjerojatno dobro. Ako vaš liječnik opće prakse to nije učinio, možda bih na vašem mjestu potražio drugo liječničko mišljenje.

Konačno, vraćajući se na ono što sam u početku rekao, ako se želite udebljati, onda se udebljajte.

Posljednje ažuriranje 13/01/2021

Komentiraj