Koliko dugo možete preživjeti samo s kavom?

Pitanje: Koliko dugo možete preživjeti samo s kavom?

Iznijet ću tri pretpostavke:

  1. To je samo kava. Skuhana na bilo koji način, ali samo skuhana kava, bez mlijeka, bez sirupa, bez šećera i bez biskota.
  2. Imate funkcionalno neograničenu ponudu. Ako želite kavu, dobit ćete kavu.
  3. Nalazite se u inače "normalnom" okruženju - a ne posebno vrućem, hladnom, mokrom ili suhom - i niste na neki drugi način naporni.

Kava nema nikakav kalorijski sadržaj. S nutricionističkog stajališta, funkcionalno je ekvivalentan vodi. voda sa zanimljivim dodacima, ali voda svejedno. Sadrži vrlo blagi diuretik, ali vas i dalje hidratizira.

Što znači da je ovo pitanje u osnovi "Koliko biste dugo preživjeli bez hrane?"

Jednostavan, jednostavan odgovor na to je "Tri tjedna". To ipak nije posve točan odgovor. Mnogo je varijacija koje se temelje na osobnim zalihama masti, metabolizmu, razini aktivnosti itd. Čini se da odgovor "tri tjedna" potječe od Mahatme Gandhija koji je postio 21 dan. Međutim, to zapravo nije situacija ovdje opisana - također je imao vrlo ograničen unos vode. I, dobro, živio je. Realniji broj je najvjerojatnije mnogo veći.

MEĐUTIM je ovo (kao i kod većine ekstremnih dijetalnih mjera) fenomenalno loša ideja. Ljudi koji se podvrgavaju dijetalima s gladovanjem imaju veći rizik od smrti od infarkta miokarda (srčani udar) i trpe druga oštećenja organa. Čak i ako vas to ne ubije, do kraja ćete života trpjeti značajne medicinske probleme.

Posljednje ažuriranje 17/12/2020

Komentiraj