Koliko ću smršavjeti ako uzmem 500 do 600 kalorija dnevno tijekom treninga?

600 cal dnevno je malo. Općenito, žene ne bi trebale jesti manje od 1200 kala dnevno. A muškarci ne bi trebali jesti manje od 1600 kala dnevno. Na 600 kala dnevno bez nadzora liječnika ne biste dobili dovoljno hranjivih sastojaka i postali biste vrlo letargični. Ne bih to preporučio.

Ne dajete dovoljno podataka da biste točno odgovorili na pitanje. Ovisi o vašoj dobnoj visini i težini i razini aktivnosti. Općenito, na svakih 500 kalorija koje dnevno izrežete izgubite oko kilogram kilograma. Dakle, možda 2 do 3 kilograma ovisi koliko kalorija sagorijevate u odnosu na 600 kalorija koje jedete.

Ako biste ovako nešto radili tijekom dužeg vremenskog razdoblja, uvjerili biste svoje tijelo da gladujete i usporili biste metabolizam, a kad biste opet počeli normalno jesti, tijelo bi vratilo svu težinu. Moguće i više.

Idite na mrežu i potražite kalkulatore kalorija. Osobito onaj koji će vam reći koji je vaš BMR. Vaš BMR je minimalni broj kalorija potreban za održavanje vašeg tijela.

Druga stvar koju možete učiniti je zapisati broj kalorija koje pojedete u danu, uključujući sve, uključujući tekućine. Učinite to otprilike mjesec dana. Pronađite prosjek, a zatim smanjite prosječni broj kalorija dnevno za 500 i tako biste izgubili oko pola kilograma tjedno.

Ne bih jeo 600 kala dnevno. Ovo je štetno. Mogli biste postati anoreksični. Mogao bi umrijeti

Posljednje ažuriranje 08/12/2020

Komentiraj