Koliko češnja češnjaka treba osoba pojesti dnevno?

Miris je as problematično za ljude kao što zanemaruje nošenje dezodoransa. Dostupne su kapsule u kojima se aromatična svojstva češnjaka već pretvaraju, čime se eliminira izlučivanje sumpora kroz pore i zadržava njihove terapeutske vrijednosti. Ali sumpor ima kardiotonični učinak koji je dobro dokumentiran u svim Alliumima: luk, poriluk, ljutika, itd.

Češnjak može otežati sluznicu želuca / crijeva, ali kad se priprema u hrani, to rijetko predstavlja problem. Uznemirenost u želucu možda se pripisuje nemogućnosti donjeg sfinktera da se opusti i propusti hranu da pređe u himus, što je jedva krivica konzumiranog alija. Ipak, razrjeđuje krv, pa ako su u istu svrhu uključeni i drugi lijekovi, imajte na umu ovaj spoj prilikom doziranja. Sve moje knjige tvrde da nema ograničenja za terapije na bazi hrane, posebno u slučaju češnjaka.

Sve u svemu, ovaj je lijek za hranu izvrstan za kardiovaskularno zdravlje, probavni motilitet, disbiozu i respiratornu funkciju zbog svoje „okrepljenosti“ krvi. Njegova dobro dokumentirana antimikrobna aktivnost također ograničava bolesti koje se prenose hranom, kvasci i paraziti. Te se koristi ne pripisuju samo sumpornim spojevima, iako se epidemiološki dokazi vrte oko ove premise:

Pokazalo se da brojni sumporni spojevi koji su ekstrahirani i identificirani iz češnjaka, posebno dijalilsulfid, dialildisulfid, dialitrisulfid, S-alilcistein i S-alilmerkapto-L-cistein, pokazuju antikancerogeno djelovanje. Kao što je sažeto u ovom pregledu, ova antikancerogena aktivnost uključuje mnoge aspekte, uključujući učinke na enzime koji metaboliziraju lijekove, aktivnost uklanjanja antioksidansa i slobodnih radikala, inhibiciju pokretanja i promocije tumora, kao i učinke na stanični ciklus i indukciju apoptoze u stanicama raka. Iz ovog pregleda nedavne literature jasno je vidljivo da je posljednjih godina postignut značajan napredak u mehanizmima pomoću kojih češnjak i spojevi sumpornog sumpora izolirani iz češnjaka suzbijaju početak i razvoj raka. Također je sve jasnije da je češnjak najvjerojatnije moćno sredstvo protiv raka, a uključivanje češnjaka u prehranu treba smatrati obveznim za održavanje dobrog zdravlja.

Reference:
http://www.galeazzi.info/studio/wp-content/uploads/2014/05/0006U.pdf

http://ramsey1.chem.uic.edu/chem494/downloads-2/files/Block%201992.pdf

Posljednje ažuriranje 21/01/2021

Komentiraj