Koliko bih trebao težiti kao 5’2 osoba?

Koliko bih trebao težiti kao 5'2 osoba?

Koristeći istu metodu koju koristi medicinska struka, indeks tjelesne mase (BMI), muškarci i žene imaju "normalnu" ili zdravu težinu ako im je BMI između 18.5 i 24.9. Za 5'2 ″ osobe to je 101 - 136 lbs.

Brojna su ograničenja BMI-a, pa govoreći kako bi svatko vaš rast "trebao" vagati negdje između te količine, možda i obmanjujuće. Na primjer, Azijati i Amerikanci Azije možda imaju povećani zdravstveni rizik pri nižem BMI. Stoga su azijski kalkulatori BMI dizajnirani posebno za odrasle Azije i Azije i Ameriku s nižom graničnom točkom. Na tim ljestvicama kategorija prekomjerne tjelesne težine kreće se od 23 kilograma. za nekoga 125′5 ″. Uz to, djeca imaju različite raspone ovisno o njihovoj dobi i stupnju rasta / razvoja.

Tada postoji činjenica da muškarci i žene nisu isto, genetski. Muškarci su sposobni razviti više mišića nego žene, a ako uspoređuju sportaše, muškarci imaju puno veću težinu mišića od žena. Većina muških bodybuildera lakše će od žene doći do vrha tog zdravog raspona, ili čak iznad gornje granice težine, iz mišića, a i dalje ima nizak postotak tjelesne masti. Dakle, žena može pronaći "idealnu" težinu blizu donjeg kraja raspona, dok muškarac možda puca prema vrhu ili iznad, s niskom razinom tjelesne masti.

Ako imate pristup uređaju za mjerenje tjelesne masnoće (većina ih teretana ima sada), muškarci se smatraju prekomjernom težinom s 20% tjelesne masti, a žene s 25%. Muškarci se općenito smatraju "sposobnima" u rasponu od oko 10%, a žene ispod 20%.

Azijski BMI kalkulator

Posljednje ažuriranje 13/01/2021

Komentiraj