Koliko bi trebala težiti 14-godišnja 5’7 ženka?

Prema tablici BMI za odrasle, bilo koji muškarac ili žena vaše visine mogao bi biti težak samo 121 lbs., Ili čak 153 lbs prije nego što se klasificira kao prekomjerna težina. Nisam siguran što bi to bilo za 14-godišnjakinju, ali vjerojatno puno manje.

Zapamtite, metoda procjene tjelesne masnoće kod odraslih BMI slična je onoj za djecu i tinejdžere, jer bez traženja ičega osim visine i težine ne može uzeti u obzir nekoga s velikom količinom mišićne mase. Stoga biste mogli težiti puno više jer ste dizali velike utege i koristili steroide, ali BMI karta odraslih o tome nikada neće pitati. U tom smislu, neće vas ni pitati jeste li muško ili žensko, odrastajuće dijete ili odrasla osoba srednjih godina. Iz tog razloga ne predlažem da ga koristite kao vodiča, ali umjesto toga, ako želite točnost, upotrijebite grafikon težine posebno za nekoga vaše dobi i spola. Ili pitajte svog liječnika, školsku sestru itd.

https://www.nhlbi.nih.gov/health...

Vrijedno je napomenuti da, ako želite veći raspon težine za odrasle, koji ne uzima u obzir vaš mlađi sastav tijela, obično manje čiste mišićne mase od nekoga starijeg i potpuno odraslog, mnoga djeca s prekomjernom tjelesnom težinom koriste višu ljestvicu BMI za odrasle od one za njihove dobi. Zapravo, vidio sam da mnogi na Quori preporučuju čak i vrlo mladima poput vas.

Još jedna zanimljiva činjenica, svi koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu ili su pretili, na mreži su stvarno u vrhunskom fizičkom stanju. Rijetko sam ikad vidio "pretilu" osobu na mreži, samo osobno. Pa bez obzira na vašu težinu, sigurna sam da ste i vi u vrhunskoj tjelesnoj kondiciji s malo tjelesne masnoće.

Koristite ovu vezu za tinejdžere. Grafikoni indeksa tjelesne mase (BMI)

Posljednje ažuriranje 20/12/2020

Komentiraj