Koliki je prosječni postotak mišića?

Prema Američkom vijeću za vježbu, prosjek tjelesna masnoća za tipa je 18 do 24%. 15 do 17% stavlja vas u kategoriju fitnesa, dok 6 do 13% je status sportaša. Ali koja je stvarna razlika među brojevima? Dečki ispod 20% obično imaju neku definiciju mišića.

Prema LiveStrong.com,

Tipično, žene imaju više tjelesne masnoće od muškaraca, čak i s istim indeksom tjelesne mase. Žene trebaju imati više tjelesne masnoće nego muškarci kako bi mogle rađati djecu, tako da imaju tendenciju u prosjeku imati manje vitke tjelesne mase od muškaraca. Na primjer, žena s između 25 i 31% tjelesna masnoća smatrala bi se prosječnom, ali za muškarca je prosječna količina tjelesne masti između 18 i 24% posto. To znači da bi prosječna vitka tjelesna masa žene bila između 69 i 75%, a za muškarca bi prosječna vitka tjelesna masa bila između 76 i 82% posto.

Čista tjelesna masa obično se kreće od 60 do 90% tjelesne težine. Žena s postotkom vitke tjelesne mase manjim od 68% smatralo bi se nezdravim, kao i muškarac s manje od 75% nemasna tjelesna masa. Sportaši često imaju postotak mršave tjelesne mase između 81 i 91% za žene i 84 i 94% za muškarce, što se smatra normalnim za obučene osobe, iako je niže od prosjeka za zdrave osobe. Međutim, nije zdravo da muškarac ima manje od 5% tjelesne masti ili žena da ima manje od 8% tjelesna masnoća.

Posljednje ažuriranje 08/12/2020

Komentiraj