Kolika je prosječna visina i težina srednjoškolca u SAD-u?

P. Koja je prosječna visina i težina srednjoškolca u SAD-u?

A. Otprilike 5'3 do 5'7 i 115 do 125 lbs.

Prosječna visina i težina za tinejdžera

Kao što postoji nekoliko čimbenika koji određuju težinu odrasle osobe, tako postoji nekoliko čimbenika koji određuju prosječnu težinu tinejdžera. Spol, građa i dob svi su čimbenici jednadžbe. Budući da se tinejdžerska tijela još uvijek razvijaju, prosječna težina tinejdžera može prilično varirati od jedne do druge godine, konačno stabilizirajući oko 18-20 godina.

Koja je prosječna visina i težina za tinejdžera?

Konačno, zdrav omjer težine i visine ovisi o mnogim čimbenicima. Nije tako jednostavno kao upasti u odgovarajuće standardne karte. Koja je odgovarajuća težina zasnivat će se na:

 • Dob
 • Visina
 • Izgraditi
 • Postotak tjelesne masti

Izuzetno fizički tinejdžerski dječak s izvrsnim tonusom mišića mogao bi lako težiti više od prosjeka na standardnoj tablici prosječne visine i težine. To je uglavnom zbog činjenice da mišićne stanice teže više od masnih stanica.

Zbog toga se češća mjera prosječnih zdravih tijela temelji na formuli poznatoj kao indeks tjelesne mase ili BMI. (BMI formula = vaša težina podijeljena s kvadratom visine). Centar za kontrolu diseases gljivičnepreporučuje upotrebu BMI kalkulatora za utvrđivanje pretilosti, prekomjerne težine, prekomjerne tjelesne težine i zdrave težine. Međutim, web mjesto kaže: "BMI nije dijagnostički alat." Čak i ako tinejdžer ima visok BMI, liječnik će provesti druge dijagnostičke testove kako bi utvrdio ima li tinejdžer prekomjernu tjelesnu težinu.

BMI Kalkulator - izračunajte svoj indeks tjelesne mase

 • BMI kalkulator

 • BMI se kreće za djecu

Primjer:

 • BMI kalkulator

Proračun i značaj BMI

Da bismo izračunali indeks tjelesne mase, dijelimo masu dotične osobe u kilogramima s kvadratom visine te osobe u metrima.

Stoga je BMI = težina (kg) / [visina (m)] 2

Iako je BMI nadaleko poznata i prihvaćena mjera fizičkog stanja osobe, ne preporučujemo vam da koristite iste dobivene na ovom web mjestu ili bilo koje drugo kao konačnu presudu o svom fizičkom stanju. Njegova je jedina svrha dati vam cjelokupnu ideju o scenariju. Ako planirate započeti bilo kakve velike promjene u prehrani, obratite se svom liječniku.

Značaj indeksa tjelesne mase

Iako se među znanstvenicima diljem svijeta ima mnogo nagađanja i puno neslaganja oko idealnih vrijednosti BMI i njihovih točnih značenja, standardi WHO-a i CDC-a do danas su da bi idealni BMI trebao pasti između 18,6 i 24,9. Sve prelazi 30 smatra se pretilim. Sve ispod 18 godina i imate prekomjernu težinu. Dakle, ako vaš BMI dođe bilo gdje nakon 30 ili prije 18, bilo bi stvarno dobro vrijeme za preispitivanje prehrane.

Opet nije bilo jednoglasnosti u mišljenjima o razlikama između vrijednosti BMI za žene i za muškarce. Oni znanstvenici koji nisu zadovoljni podacima SZO-a i CDC-a o kružnom toku drže se činjenice da bi u slučaju žena prag pretilosti trebao biti 33. Oni tvrde da žene uglavnom imaju veću tjelesnu masu od muškaraca. Ali ono što oni ne shvaćaju jest da BMI nije usmjeren samo na mjerenje fizičke estetike. Znanstvena studija dokazuje da se zdravstveni rizici jednako povećavaju za muškarce i žene iznad vrijednosti od 25 kg / m3, što jača stajalište SZO i CDC.

Stope rasta i fizički ispiti

Još jedno važno razmatranje je stopa rasta. To je jedinstveno za djecu i tinejdžere, jer će se njihov BMI, visina i težina mijenjati kako se njihova tijela razvijaju. To je jedan od mnogih razloga da se prosjeci odraslih nikada ne bi trebali koristiti za procjenu tinejdžera.

U konačnici, najbolja procjena je ona koju provodi pedijatar. Na svakom fizičkom pregledu treba mjeriti visinu i težinu, prateći napredak na individualnoj karti. Ovaj se opći zdravstveni pregled preporučuje svake dvije godine za tinejdžere u dobi od 11 do 24 godine.

Tipična tinejdžerska tijela

Iako gornje tablice ističu prosječnu visinu i težinu tinejdžera, ova priča ima mnogo više. Pedijatri imaju grafikone s visinama, težinama i BMI-ima za svaku dob i percentil. Ako je vaš tinejdžer daleko od ove ljestvice, posjet liječniku je sljedeći korak. Pedijatri vide puno tinejdžerskih tijela i stoga puno zdravije cijene ono što je "normalno".

Teens tijela dramatično utječu pubertet, Kako?

 • Hormoni će početi mijenjati strukturu tijela. Dakle, čak i dok se dogodi normalan rast, tijelo tinejdžera počet će izgledati drugačije. Te promjene mogu zabrinuti tinejdžera jer gube svoja ravna i uska dječja tijela. Djevojke su zabrinute zbog oblina, a dečki zbog izgleda čvrstoće i muževnosti. Stvarna visina i težina često nemaju velike razlike.
 • Svi tinejdžeri također prolaze kroz razdoblje, koje traje oko dvije godine, brzog rasta visine. Prije nego što se to dogodi, tijelo se može činiti težim. Nakon naleta rasta, tijelo se počinje izduživati, čak se čini pretanko. Za djevojčice se ovo vrijeme rasta obično događa u dobi prije dolaskaoko 10 do 14 godina. Za dječake je to kasnije, obično oko 12 do 16 godina.
 • Postotak tjelesne masti djevojčice prirodno će se povećati, a dječaka smanjiti. Genetika igra veliku ulogu u tome kako se sve to odvija.

Klinika Mayonaglašava važnost razgovora s tinejdžerima o tjelesnoj slici i težini i dajući im do znanja da, "Ne postoji niti jedna idealna težina niti savršeno tijelo. Prava težina za jednu osobu možda nije prava težina za drugu." Ne govorite o masnom i mršavom, razgovarajte o onome što je zdravo.

Osjećam se i izgledam dobro

Bez obzira potiču li vaši strahovi od prekomjerne ili premale tjelesne težine, u većini slučajeva situaciju je lako popraviti pravilnim prehrambenim navikama i prehranom. Nekoliko stvari koje biste trebali isprobati kako biste postigli i održali svoju idealnu težinu uključuju:

 • Jedite dobro uravnoteženu prehranu, a ne pazite na kalorije, posebno kada ste mladi i odrastate
 • Održavanje odgovarajuće tjelovježbe
 • Razvijanje dobrih prehrambenih navika, uključujući razne zdrave obroke i držanje hrane sa višim masnoćama na povremenim užitcima, uz redovite aktivnosti

Kad se osjećate dobro, izgledate dobro, zato se više usredotočite na zdravlje nego na brojke.

Veze

 • O BMI
 • BMI kalkulator
 • BMR kalkulator
 • Drva za kuharicu
 • Kalkulator idealne težine
 • Dnevne kalorije
 • Kalkulator tjelesne masti
 • Kalkulator proteina
 • Kalkulator masti

Više kalkulatora zdravlja

 • Ispitivanje stresa
 • Samotestiranje dijabetesa
 • Test rizika za srce
 • Gubitak težine
 • Kako brzo i sigurno smršavjeti
 • Navike zdrave prehrane i ayurvedska dijeta

Tablica težine tinejdžera

Do Tania Dworjan

Mnogi tinejdžeri pronalaze ljestvice težine tinejdžera kako bi vidjeli kako se njihova težina uspoređuje s ostatkom njihove dobne skupine. Neki tinejdžeri žele utvrditi imaju li prekomjernu težinu, dok su drugi tinejdžeri samo znatiželjni kolika je prosječna visina i težina tinejdžera.

Postoji li prosjek?

Iako se mnogi tinejdžeri urastaju u njihova tijela pitaju se jesu li prosječni ili više, postoji nekoliko važnih stvari koje bi tinejdžeri trebali zapamtiti:

 • Pubertetuzrokuje puno promjena. Nekima će se težina gomilati iznenada i naizgled bez kraja. Za ostale neće dobiti ni kilogram. Pubertet na sve utječe različito i prema nekima je grublji od drugih.
 • Vaš liječnik je u najboljoj poziciji da analizira vaše zdravlje, a ne grafikon. Iako otkrivanje prosječne težine u vašoj dobi može biti od pomoći u rješavanju zdravstvenih problema kasnije u životu, ne odgovaraju svima plijesni. Neki tinejdžeri imaju ograničenja kada je prosječna količina kilograma prevelika za njihovo tijelo, dok bi drugi tinejdžeri bili u stanju pothranjenosti ako bi izvagali prosječnu težinu.
 • Dijeta je teška, ali debljanje je jednostavno. Ako se debljate brže od svojih vršnjaka, pokušajte usvojiti zdrave navike tinejdžera koji su izgubili kilograme kako bi uklonili problem u pupoljak.
 • Prosječna težina za tinejdžere raste. Ono što je sada prosječno, više je nego prije nekoliko godina. Kao rezultat toga, može doći do točke kada prosjek za većinu tinejdžera nije zdrav broj.

Tablica težine tinejdžera

Prema Svijet s invaliditetom, prosječna težina za tinejdžere je sljedeća:

Ovi brojevi uzimaju u obzir rastuće tinejdžere i tinejdžere procjenjuju kao tinejdžere, a ne kao odrasle. Ovi brojevi također prosječnu težinu imaju svi tinejdžeri i dijele ih prema različitim dobnim skupinama, umjesto da sve tinejdžere od 13 do 18 godina gledaju kao jednu skupinu.

BMI

Druga zdravstvena karta koja se često koristi za analizu nečije težine je ljestvica indeksa tjelesne mase (ili BMI). Vaga uzima u obzir visinu i težinu osobe i izračunava broj pomoću kojeg se može vidjeti koliko je težina osobe zdrava za njezino tijelo. Budući da se mjerni podatak temelji samo na visini i težini osobe, on ne uzima u obzir druge čimbenike kao što su zdravstveni uvjeti. Možete koristiti BMI kalkulator posebno izrađen za tinejdžere na web mjestima kao što je CDC.

BMI se procjenjuje na sljedećoj skali: BMI broj ispod 18,5 smatra se premalom težinom, BMI između 18,5 i 24,9 smatra se normalnom težinom. BMI između 25 i 29,9 smatra se prekomjernom težinom, a BMI preko 30 smatra se pretilim. Postoje i tablice za one koji žele saznati kolika je težina njihovog BMI-a. Grafikon indeksa tjelesne mase, kakav je Nacionalni institut za srce, pluća i krv, može pokazati koja bi težina za osobu određene visine rezultirala određenim BMI.

Final Misli

Kada tinejdžeri rastu i uspostavljaju vlastito samopoštovanje, prirodno je paziti da vidimo što je prosječno kod drugih. Međutim, svaki je tinejdžer drugačiji - i to je dobro. Ponosite se sobom, umjesto da se beskrajno uspoređujete s drugima i vjerojatno ćete biti puno sretniji!>

Vezane teme

 • Prosječna visina i težina za tinejdžera
 • Brzi načini kako se tinejdžeri udebljati
 • Grafikoni dobi i težine i kalkulatori
 • Prednosti i nedostaci tinejdžerske dijete

Kolika je prosječna težina i visina srednjoškolskog prvašića nogometaša?

Otprilike 5'4 do 5'7, a trebali bi biti od 115 do 140 lbs.

Zaista se želite usredotočiti na mišićnu masu i mišićnu težinu, počnite raditi jednostavne stvari poput sklekova i trbušnjaka i počnite samostalno dizati utege kod kuće. Ako ste vrlo brzi i brzi, lako ćete stvoriti srednjoškolski tim i vjerojatno će igrati poziciju kornera ili primača utora.

Kolika je prosječna visina i težina NFL nogometaša?

Ovisi o položaju igrača. Prema članku iz ESPN-a iz 2006. godine, "Prosječna težina u NFL-u porasla je za 10 posto od 1985. godine na trenutni prosjek od 248 kilograma. Najteža pozicija, uvredljivo postupanje, s prije dva desetljeća prešla je na 318 kilograma." Većina profesionalnih nogometaša visoka su preko 6 stopa. Neki udarci mogu biti i kraći.

Posljednje ažuriranje 11/12/2020

Komentiraj