Kolika bi trebala biti moja ispravna težina kad sam Indijac, 69 godina, muškarac i 5′-5 ‘? Treba li se pouzdati u ove razne formule u priloženoj poveznici? Znam da imam prekomjernu težinu od 161 kilograma, ali bih li stvarno trebao imati samo 136 godina kako ove formule određuju?Artboard

** Izračun uzima u obzir vašu visinu i težinu, a zatim vam govori jeste li prekomjerne tjelesne težine, zdravi, prekomjerne tjelesne težine ili pretili. Ali sve više istraživača i zdravstvenih stručnjaka govori kako BMI nije savršeno mjerilo zdravlja kakvo smo nekada imali misao.

Zapravo, BMI nije toliko točna mjera zdravlja u koju su mnogi od nas odgojeni vjerovali, ali jedna od glavnih je ta da BMI ili kalkulator težine ne mogu razlikovati masnoću od mišića.

Kilogram masti zauzima puno veći volumen na tijelu od kilograma mišića, iako oni naravno teže. (Mišići su oko 18 posto gušći od masti.)

Kao rezultat toga, BMI mnoge nevjerojatno spremne, atletske, mišićave ljude označava kao „prekomjerne težine“.

Mjerenja BMI-a su preširoka i pretpostavlja se da će jedna veličina odgovarati svima, kad to jednostavno nije slučaj.

Sve u svemu, većina stručnjaka za kondiciju i zdravlje vjeruje da je BMI češće problem nego pouzdano mjerenje zdravlja.

Osim toga, postoje neki slučajevi u kojima kalkulatori težine mogu biti korisni, naime pri procjeni ljudi s prekomjernom težinom koji se pokušavaju oporaviti od poremećaja prehrane.

Dakle, ako želite znati jeste li dobrog zdravlja ili ne, treba uzeti u obzir beskrajne aspekte. Ali vjerojatno je najbolje da svoj BMI ne doživljavate kao sve i na kraju - puno je više od toga.

Presudno je što ove različite formule ne razlikuju masnoće od mišića, a studije su utvrdile da su nepouzdane ...

Ostanite u formi i zdravi

Hvala na čitanju.!!

Posljednje ažuriranje 21/01/2021

Komentiraj