Koju bih prehranu trebao jesti kako bih smanjio masnoću na trbuhu?

Mast na trbuhu nije samo problem jer može izgledati loše.

Zapravo je puno masnoće u trbušnom području opasno i jako je povezano s bolestima poput dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti. Iz tog razloga gubitak masnoće na trbuhu ima velike koristi za vaše zdravlje i može vam pomoći da živite duže. Izgubiti ovu masnoću vrlo je jednostavno ako znate kako to učiniti na pravi način. Reći ću vam ove vrlo jednostavne stvari koje možete primijeniti u rutinu dijalizma, a koje će vam pomoći da uništite ovu masnoću. Neću vam ispuhati poljupce, već ću vam reći samo grubu istinu. Najvažnija stvar u mršavljenju i, sve općenito je dosljednost. Jeste li ikada čuli onu izreku "dosljednost je ključ". Pa moji prijatelji to je istina. To je surova istina koju morate prihvatiti da biste postigli svoje ciljeve.

Dijeta je najvažniji aspekt mršavljenja. Da, vježba pomaže u sagorijevanju dodatnih kalorija ili izgradnji mišićne mase koja povećava BMR (bazalna metabolička stopa), a to znači da će vaše tijelo sagorjeti više kalorija samo da bi normalno funkcioniralo. Ali "trbušnjaci se rade u kuhinji". Postoji rasprava o tome je li prehrana 90% ili 80%, a ostalo je vježbanje. Stoga ću se uglavnom usredotočiti na dijetalni dio, jer je to najteži dio za sve.

Te će radnje biti prilično jednostavne i osnovne, tako da ih svatko može primijeniti na svoje svakodnevne navike. ali opet vrlo učinkovit.

1. Ne jedite hranu i / ili pića zaslađena šećerom

Dodani šećer vrlo je nezdrav. Studije pokazuju da ima jedinstveno štetne učinke na metaboličko zdravlje. Šećer je napola glukoza, pola fruktoza, a fruktoza se u jetri može metabolizirati samo u značajnim količinama Kada jedete puno dodanog šećera, jetra dobiva preopterećen fruktozom i prisiljen je pretvoriti u masnoću. Brojne studije pokazale su da višak šećera, ponajviše zbog velike količine fruktoze, može dovesti do povećanog nakupljanja masti u trbuhu i jetri.

2. Jedite više hrane bogate proteinima

Unos više proteina, posebno kada dijetate, je presudan. Većina službenih prehrambenih organizacija preporuča prilično skroman ** unos proteina **. DRI (dijetalni referentni ** unos **) iznosi 0,8 grama ** proteina ** po kilogramu tjelesne težine ili 0,36 grama po kilogramu. Kad smo na dijeti, obično jedemo manje kalorija od kalorija za održavanje. To znači da naše tijelo koristi našu pohranjenu masnoću, glukozu, a ponekad čak i mišiće za proizvodnju energije. No gubitak mišićne mase nije dobra stvar, a da bismo smanjili vjerojatnost da se to dogodi moramo povećati unos proteina.

3. Jedite hranu bogatu vlaknima, posebno viskozna vlakna

Hrana bogata vlaknima obično ima puno hranjivih vrijednosti. Oni također imaju sposobnost da vas napune, što je ključno za smanjenje kalorija. Zadržavanje sitosti dulje dolazi od jedenja vlaknaste hrane i to je ono što želimo kako bismo se držali svoje prehrane jer ste sada ono što smo rekli, dosljednost ključna.

4. Rasporedite obroke

Kladim se da ste čuli za praćenje hrane i brojanje kalorija. Da, to je vrlo popularna metoda koju ljudi koriste kako bi ušli u formu. Isprobao sam tu metodu i iskreno govoreći, bila je vrlo učinkovita. Uspio sam izdržati 1,5 mjeseca. Ako ta metoda djeluje, uopće nije učinkovita. To je dugotrajno i nimalo ugodno. To zahtijeva vaganje svake hrane koju pojedete, izračunavanje klarisa i bilježenje svakog zalogaja. To mi nije bilo pa sam odlučio potražiti drugi način i našao sam ga. Dijeljenje tanjura na 3 dijela. Polovina vašeg tanjura trebala bi se sastojati od povrća ili voća, jedna četvrtina trebala bi se sastojati od cjelovitih žitarica poput smeđe riže, bijele riže, krumpira, tjestenine, kvinoje itd., A druga četvrtina trebala bi se sastojati od nemasnih proteina poput govedine, piletine, ribe, tofua. Toliko je jednostavan i super učinkovit.

5.Vježbajte svakodnevno

Ne znate trebati za vježbanje kako izgubiti težinu na tom planu, ali se preporučuje.

Najbolja opcija je odlazak u teretanu 3-4 puta tjedno. Učinite zagrijavanje i podignite neke utege. Ako ste novi u teretani, zatražite savjet od trenera. Podizanjem utega sagorjet ćete puno kalorija i spriječiti usporavanje metabolizma, što je česta nuspojava gubitka kilograma. Ako dizanje utega nije opcija za vas, tada će biti dovoljni neki kardio treninzi poput hodanja, trčanja, trčanja, vožnje biciklom ili plivanja.

Posljednje ažuriranje 25/12/2020

Komentiraj