Koji je prirodni način uklanjanja toksina iz našeg tijela?

Prirodni način detoksikacije je pustiti svoje tijelo da se s tim nosi. Ne možete učiniti ništa da pojačate ili ubrzate ovaj postupak, ali srećom ne morate. Vaši su organi savršeno sposobni za obradu i uklanjanje otrovnih tvari bez ikakve pomoći. Detoksici su u najboljem slučaju skupa prevara i u najgorem slučaju mogu trajno oštetiti vaše tijelo.

TOKSINI

Ideja da trebamo detoksicirati podrazumijeva da su naša tijela ispunjena toksinima koji se ne mogu ukloniti bez pomoći. Čitajući ovaj odgovor, molim vas da kritički razmislite o tome što su zapravo toksini.

Mnogi koji žele ući u detoksikaciju pokušavaju ukloniti "toksine", međutim te takozvane toksine teško je utvrditi, definirati ili kvantificirati. Oni su toliko magloviti u definiciji da su u osnovi besmisleni. Profesionalni izvor detoksikacije Gaia - svjesni mediji, joga i još više tvrdi da su toksini:

„Toksin je štetna materija. Razlog za ovaj dvosmisleni jezik je zbog mnogih vrsta toksina, svi s različitim i potencijalno štetnim učincima. "

Takva je definicija teško korisna jer ne pruža ništa što možemo izmjeriti. Ne postoji test koji bismo mogli pokrenuti kako bismo otkrili ove nejasne fantomske toksine i ne možemo kvantitativno izmjeriti njihove učinke.

Sljedeći put kad vidite oglašeno sredstvo za čišćenje ili detoksikaciju, zapitajte se što zapravo želi ukloniti.

PRIRODNI DETOKS

„[Toksini stvoreni] izgaranjem šećera, masti, proteina ili iz vanjskih izvora poput lijekova, lijekova, pojačivača hormona, aditiva za hranu, konzervansa, bojila za hranu, zaslađivača, pojačivača okusa, kemikalija koje se koriste u poljoprivredi, alkohola, hlapivih organskih spojeva, dimova , onečišćenje zraka ”[3]

Napokon je netko dostavio popis toksina od kojih se moramo detoksirati!

Ovaj popis može izgledati poznat svima koji su pročitali članak o čišćenju, no nije preuzet s web stranice kao što je Gaia. Umjesto toga, ovaj popis, toliko uobičajen za mjesta za detoksikaciju, zapravo je popis toksina koje jetra može preraditi. Ovi često citirani toksini iz okoliša toliko se često obrađuju u jetri da se koriste kao primjeri u članku koji objašnjava kako tijelo prirodno postupa s otpadnim tvarima.

Stalno apsorbiramo i stvaramo otrovne tvari, no to ne znači da trebamo detoksicirati. Tijelo se može nositi s tim toksinima bez pomoći koristeći naše vlastite izuzetno učinkovite organe: jetru, bubrege, kožu, pluća i crijeva.

Prema mnogim liječnicima najbolji način za potporu ovom prirodnom procesu detoksikacije je održavanje zdravog tijela jedući uravnoteženu prehranu, izbjegavajući zaslađena pića, prestanak pušenja i puno vježbanja [4] - sve stvari koje biste ionako trebali raditi da biste ostali zdravi , nije potrebna limunada od ugljena .

DETOX SUSTAVI NE RADE

Britanska dobrotvorna organizacija Sense about Science - Jer dokazi su važniobratili su se brojnim proizvođačima proizvoda koji su tvrdili da se detoksiciraju i zatražili dokaze da su radili. Proizvođači su mogli pružiti vrlo malo rigoroznih dokaza o učinkovitosti svojih proizvoda.

Prema Edzard Ernst profesor moderne medicine na sveučilištu Exeter:

"Zdravo tijelo ima bubrege, jetru, kožu, čak i pluća koja se detoksiciraju dok govorimo. Ne postoji poznat način - zasigurno ne kroz tretmane za detoksikaciju - kako bi nešto što savršeno djeluje u zdravom tijelu bolje funkcioniralo." [1 ]

Post i dijete

Iako post može biti koristan iz duhovnih razloga, neće ukloniti toksine iz vašeg tijela. Prema članku koji je objavio nacionalni institut za zdravstvo i socijalne usluge:

"Ne postoje uvjerljivi dokazi da programi detoksikacije ili čišćenja zapravo uklanjaju toksine iz vašeg tijela ili poboljšavaju vaše zdravlje." [5]

OPASNOSTI

Pokušaj detoksikacije vjerojatno vas neće učiniti zdravijima, ali vrlo dobro može vam postati bolesnije.

Tretmani poput visokog kolona nisu samo neučinkoviti, već mogu trajno oštetiti vaše tijelo što dovodi do infekcije, perforiranih crijeva, kirurških zahvata i smrti [6].

Ograničenje unosa kalorija može usporiti metabolizam što će vjerojatno dovesti do brzog vraćanja kilograma nakon što vaš post završi.

Ograničavajuća dijeta također vam može onemogućiti dobivanje potrebnih hranjivih sastojaka i može biti vrlo opasna za ljude s dijabetesom ili drugim zdravstvenim stanjima.

Pijenje ogromnih količina sokova ili neodobrenih dodataka može uzrokovati oštećenje bubrega i inhibirati sposobnost vašeg tijela da se detoksicira. [6]

ODRICANJE

Ovaj odgovor ne govori o detoksikaciji od ovisnosti o drogama ili alkoholu. Ako prolazite kroz povlačenje, detoksikacija je prvi i medicinski priznati proces. Ako patite od bolesti jetre, slijedite savjete svog liječnika. Ako ste bili izloženi teškim metalima ili ste se otrovali, potražite liječničku pomoć umjesto da na internetu tražite sredstva za čišćenje. Možete odmah dobiti pomoć pozivom Američkog centra za kontrolu trovanja na (800) 222-1222.

[1] Ne možete detoksirati svoje tijelo. To je mit. Pa kako postati zdrav?

[2] http://senseaboutscience.org/activities/debunking-detox/

[3] https://people.cornellcollege.edu/bnowakthompson/pdfs/liverDetox.pdf

[4] Detoksikacijske dijete i čišćenje: činjenice i zablude

[5] "Detoksici" i "Čisti"

[6] http://www.gastroendonews.com/In-the-News/Article/12-11/Dangers-of-Colonic-Hydrotherapy/19875/ses=ogst

Posljednje ažuriranje 14/12/2020

Komentiraj