Koji je najlakši način za izračunavanje postotka tjelesne masti?

Quora, stručnjak za ova pitanja, spojio je pitanje na koje sam odgovorio (Koji je NAJBOLJI način mjerenja tjelesne masti%?) u ono što je najlakši način za to, čineći moj izvorni odgovor nekako nebitnim i vjerojatno bih ga trebao izbrisati. No, nekome se to može činiti zanimljivim ili možda korisnim, pa ću dodati samo odlomak ili dva kako bih ga održao relevantnim.

Najlakši način za mjerenje vašeg BF% je kupiti Amazonovu vagu, stati na nju i zabilježiti brojeve. Ovo će ujedno biti i najnetočniji način (pogreška će biti> 5%, a ne najjeftinija). Ako ste član teretane, pitajte nekoga od tamošnjih zaposlenika i možda im pomogne.

Sljedeći najnetočniji način bit će mala plastična čeljust koja se može kupiti u većini teretana, ljekarni ili na mreži po cijeni od 5 do 10 USD. Ako budete pažljivi, precizni i odaberete dovoljno točaka, dobit ćete relativno precizno očitanje (oko 1-2% BF pogreške).

Naravno da je najtočniji način voda premještanje. Smjestili ste se u ono što je u osnovi visokotehnološka kada, a zatim se mjeri količina vode koju iz nje istiskujete i izračunava se tjelesna masnoća pomoću algoritma.

Druga najtočnija metoda je a DXA or DEXA skeniranje, vrsta MRI stvari koja je točna na, mislim, 0.1%. Također vam govori puno drugih zanimljivih stvari poput gustoće kostiju i mase mišića koje imate u raznim dijelovima tijela. Na primjer, desni biceps može sadržavati 862g mišića, dok lijevi ima samo 756g itd.

Obje ove mjere mjere obično su skupe ako krenete na krivo mjesto. Opsesivno-fitnes-geek-alternativa je imati veliko zdravstveno osiguranje, locirati lokalno sveučilište ili imati istraživačku instituciju poput Medicinski centar UCLA-e Geffen u susjedstvu. Prošlo je nekoliko godina otkako sam to učinio (vidi dolje), ali mislim da i dalje pružaju uslugu uz vrlo nominalnu naknadu kao dio programa obuke i poduke. Možete ih istovremeno analizirati vaš RMR (metabolizam u mirovanju), pružajući puno dodatne zabave fitness-geek informacije.

Opet, ovisno o tome gdje živite, današnje mogućnosti postaju sve dostupnije i pojavljuju se komercijalno. Osnovne usluge možete dobiti po razumnoj cijeni od tvrtki poput BodySpec (Nisam ih koristio i ovdje nemam komercijalni interes).

Posljednje ažuriranje 28/11/2020

Komentiraj