Koji je najbrži način za detoksikaciju tijela bilo mehaničkim, biljnim, prirodnim ili ljekovitim sredstvima, ako trebate tijelo koje je najbolje za vaše bubrege i jetru?

Zapravo, ako ste zdravi, vaša jetra i bubrezi rade vraški posao detoksikacije tijela 24/7. To je njihov posao. Detox čajevi, kapsule i superhrana velika su marketinška prevara.

Ako su vam jetra i / ili bubrezi oštećeni, na primjer dugotrajnom nezdravom prehranom, konzumiranjem previše alkohola ili infekcijom ili drugom bolešću, obratite se svom liječniku. Ne pokušavajte vudu popraviti pijenjem "detoksikacijskih čajeva" ili drugih ezoteričnih lijekova.

Stvari koje vaša jetra ne voli ogromne količine: fruktoza, previše šećera općenito, alkohol. Stvari za kojima bubrezi nisu previše ludi: previše soli, premalo vode, pušenje, alkohol. Neka starija istraživanja također sugeriraju da bi previše proteina moglo stresirati i bubrege, ali zapravo nije toliko odlučno.

Dakle, ako izbjegavate te stvari (barem u ekstremnim situacijama), jetra i bubrezi će vam zahvaliti i potrudit će se da vaše tijelo uvijek bude dobro detoksicirano bez dodatnih troškova.

Posljednje ažuriranje 17/01/2021

Komentiraj