Koji je najbrži način detoksikacije?

Koji je najbrži način za detoksikaciju tijela od bilo kojih tvari i postizanje punih rezultata?

Nažalost, Detox čisti bez obzira jesu li sokovi ili bilo što drugo ne čini ništa čarobno. Isti biste rezultat dobili jedenjem samo voća ili povrća koje ste dobili u trgovini (bilo da se jede cijelo, miješano ili sočeno) ili postili nekoliko dana. I bilo bi jeftinije.

Ali dok na kratko vrijeme takav ograničeni unos može biti u redu za a zdrav osoba, ako netko ima zdravstveno stanje / problem, svakako bi trebao prvo provjeriti s liječnikom. Na primjer, netko tko uzima inzulin, ali nekoliko dana odluči piti samo sok od celera, najvjerojatnije bi završio u bolnici ili još gore (a da inzulin ne podesi liječnik, pa čak i tada može biti rizično).

Ono što "detoksira" vaše tijelo je "vaše tijelo". Bubrezi i jetra metaboliziraju tvari. Pluća propuštaju hemoglobin u vašoj krvi da razmjenjuje ugljični dioksid za kisik. Zatim tu je i koža, gastrointestinalni trakt ...

Tijelo vrlo dobro radi na održavanju samoga sebe. Da to nije učinilo automatski, ne bismo dugo izdržali.

Debelo crijevo koje se reklamira da navodno "čisti" ili "detoksicira" vaš crijevni trakt može donijeti više štete nego koristi. Pogotovo ako se radi često. Oni imaju tendenciju poremetiti mikrobe koji bi trebali biti tamo. A ako se ukapa pod prevelikim pritiskom, zapravo može naštetiti. Ponekad ljudima trebaju klistir. Ali to je općenito u slučajevima jakog zatvora.

Dobar način da vaše tijelo dobro funkcionira je da budete dobro hidratizirani kako bi vaše tijelo moglo raditi svoj posao i jesti što hranjiviju prehranu, uključujući dovoljno vlakana. Možda multivitaminski / mineralni dodatak, pogotovo ako je prehrana nestalna, ograničena ili jednostavno nije najbolja.

Otprilike jedina stvar koja u neku ruku može biti "čista" jest jesti manje smeća i prerađene hrane i pustiti da se tijelo samo riješi stvari. (poput velike / prekomjerne količine soli u prerađenoj hrani, ...)

Kao i kod većine stvari, doista nema prečaca ili čarobnih lijekova.

Ako postoji problem kao što je unos toksina, potrebna je medicinska intervencija. Kao što je suportivna terapija, protuotrovi, pumpanje želuca, povraćanje ... Nadam se da to ne bi bilo učinite sami.

Iako postoje lijekovi, kao i dodaci za "pomoć" (poput mlijeka čička, koji se mogu uzeti da bi se "pomoglo" jetri), oni čudesno ne čiste / detoksiciraju ni vas ni krv. Jetra (u slučaju mlijeka čička) još uvijek mora biti u stanju obaviti svoj dio posla. Da jetra ne djeluje, sva mlijeko čička na svijetu ne bi pomoglo.

Ako bubrezi ne rade, jedino što može pomoći u čišćenju krvi je dijaliza. Ali djeluje samo na dio bubrega, ne može raditi jetru.

Uglavnom ako netko zdrav želi ići na sok / miješano brzo, bilo bi jednako učinkovito i daleko jeftinije kupiti voće ili povrće i sami ga miješati ili sočiti. I uzeti multivitaminski / mineralni dodatak. Ako postoji neko postojeće zdravstveno stanje, prvo bi trebali provjeriti kod liječnika da li bi bilo sigurno. I to možda pod liječničkim nadzorom, ako uopće.

Detox dijete: djeluju li? Jesu li zdravi?

Djeluju li detoksici stvarno?

Mliječna čička: blagodati i nuspojave WebMd

Posljednje ažuriranje 09/12/2020

Komentiraj