Koji je najbolji nootropni ‘prirodni’ stog?

Barem minimum, trebaju vam MCT, Omega 3 i kofein. To su gorivo, sirovina i početni start vašeg mozga.

Trigliceridi srednjeg lanca su zasićene masti koje se nalaze u kokosovom ulju i životinjskim proizvodima hranjenim travom. Vaše je tijelo optimizirano da ih brzo metabolizira i pošalje metabolite u vaš mozak. Zasićene masti loše utječu, ali žlica ili dvije MCT-a pružaju brzu energiju poput ugljikohidrata s manje kalorija nego što mislite.

Omega 3 su zasićene masti koje se intenzivno koriste u neurogenezi. Neke su studije nedvojbeno pokazale učinke i na dopaminergičke puteve. Kvalitetne omega 3, s minimalnom količinom omega 6, jedna je od glavnih sirovina koja se koristi za stvaranje mijeliniziranih neurona.

Kofein je definitivno pokazao da smanjuje potrebu za snom, povećava dugoročno potenciranje i poboljšava budnost. Količina kofeina koja vas ožiči puno je više nego što je potrebna za ove pogodnosti - otprilike 35 mg u šalici zelenog čaja je u redu.

Grubo rješenje je bacanje hrpe kokosovog ulja, omega-3 teške masti i kave u šalicu i punjenje. "Bulletproof Executive", Dave Asprey u osnovi je izgradio kult oko toga. Vrijedno je pucati, čak i bez preskupih 'nadograđenih' sastojaka.

Posljednje ažuriranje 20/12/2020

Komentiraj