Koji je najbolji način za detoksikaciju?

Detoksikacija se sastoji od odmaranja, hranjenja i čišćenja tijela iznutra prema van. Uklanjanjem i uklanjanjem toksina, a zatim hranjenjem tijela zdravim hranjivim tvarima, detoksikacija vam definitivno može pomoći da se zaštitite od bolesti i može obnoviti vašu sposobnost održavanja optimalnog zdravlja kroz niz metoda, uključujući meditaciju, jogu i još mnogo toga.

Kako znati trebate li izvršiti detoksikaciju?

Svatko bi se trebao detoksificirati barem jednom godišnje. Ali isprva se morate posavjetovati sa svojim liječnikom ako imate dodatnih pitanja o tome je li detoksikacija prava za vas. U današnje vrijeme, s više toksina u okolišu nego ikad, preporučljivo je detoksificiranje za simptome kao što su:

  • Neobjašnjiv umor
  • Tromo uklanjanje
  • Nadražena koža
  • Alergije
  • Infekcija niskog stupnja
  • Podbuhle oči ili vrećice ispod očiju
  • Nadutost
  • Menstrualni problemi
  • Mentalna konfuzija

Kako započeti detoksikaciju?

Započnite s uklanjanjem alkohola, duhana, kave, rafiniranih šećera i zasićenih masti, a sve one djeluju kao toksini u tijelu i predstavljaju prepreku vašem procesu ozdravljenja. Dakle, smanjite upotrebu sredstava za čišćenje kućanstva na bazi kemikalija i proizvoda za osobnu zdravstvenu njegu poput šampona, sredstava za čišćenje, dezodoransa i pasta za zube te zamijenite prirodne alternative.

Najbolji načini za detoksikaciju tijela:

Vježba i voda - uz pomoć velikog plana vježbanja, tijelo diše i znoji se. Vježba nudi oslobađanje endorfina. Trčanje, vožnja biciklom, ples, kardio samo su neke od vježbi koje pomažu u detoksikaciji. Moramo piti određenu količinu vode kako bismo održali zdrav način života. Preporučena doza dnevno je 3 litre za muškarce i 2.2 za žene. Više o detoksikaciji vježbanjem i vodom pronaći ćete u ovom članku:

Detoksikacija tijela: Detoksikacija vježbom, Detox vodom

Jedite puno vlakana - cikla, rotkvica, kupus, brokula, artičoke, spirulina, klorela i alge izvrsna su hrana za detoksikaciju.

Uzmite vitamin C - ovo pomaže tijelu da počne proizvoditi glutation, spoj jetre koji tjera toksine.

Dah duboko - kako biste omogućili da kisik potpunije cirkulira kroz vaš sustav.

Transformirajte stres naglašavanjem pozitivnih emocija - Stres je stvar protiv koje se svi borimo i moramo izbjegavati raditi stresne situacije i početi stvarati pozitivne vibracije i emocije.

Vježbajte hidroterapiju - to se može učiniti vrućim tuširanjem 5 minuta ravno, omogućujući tako da vam voda curi na leđa. Zatim slijedi s hladnom vodom oko 30 sekundi. Učinite to 3 puta ravno, a zatim uđite u krevet na 30 minuta.

Osušite četkom kožu ili isprobajte detoksikacijske stopala / kupke za stopala kako biste uklonili toksine kroz pore - posebne četke možete pronaći u trgovinama prirodnih proizvoda.

Zaključak

Jednostavno prije bilo kakvog detoksikacije tijela morate se posavjetovati sa svojim liječnikom. Jer kada koristite bilo koji zdravstveni tretman, uključujući prirodne lijekove i biljne dodatke, morate obavijestiti svog liječnika da izbjegne bilo kakva ozbiljna zdravstvena stanja. Podaci koje sam iznio su samo u obrazovne svrhe i ne mogu se smatrati zamjenom za medicinsko savjetovanje.

Posljednje ažuriranje 01/01/2021

Komentiraj