Koji je najbolji način za detoksikaciju teških metala?

TLDR; Koristite oralne kelatore samo uz odgovarajući raspored heliranja. IV su opasni. Živa se može kelirati pomoću alfa lipoične kiseline koju podržava DMPS ili DMSA. Olovo se može kelirati pomoću DMSA ili EDTA.

Moja pozadina

Oporavljam se od trovanja živom. Sve gore navedene kelatore uzeo sam u nekom trenutku putem IV ili oralne kelacije. Također sam probao cilantro, chlorellu, NAC, češnjak i druge prirodne izvore. U svrhe ovog odgovora ostat ću pri onome što sam ustanovio da ZAPRAVO djeluje na preokretanju teških problema poput bubrežne bolesti u fazi 2, neuropatije, lupanja srca, mišićne fascikulacije i problema s ravnotežom / koordinacijom uzrokovanih živom.

Prvo bih volio proći kroz ono što pokreće živu. Sumpor. Iz bilo kojeg razloga živa voli sulfhidrilne (SH) skupine. Dakle, ako konzumirate hranu ili dodatke koji sadrže puno sumpora, premjestit ćete živu. Problem je u tome što kretanje žive nije isto što i njezino izlučivanje. Također, mobilizacijom žive u krvi postoji rizik da se dio nje premjesti u mozak i uzrokuje pojačane neurološke simptome.

Za razliku od većine dodataka i namirnica bez recepta, ispravni kelatori poput DMPS-a i DMSA-e imaju dvostruke SH skupine koje se jače vežu za živu.

Što ne treba raditi

  1. Klonite se cilantra, klorele, NAC-a i češnjaka. Od njih će vam najvjerojatnije biti još bolesnije. Sadrže jednu SH skupinu za koju će se živa privući i mobilizirati, međutim veza s jednom SH skupinom je slaba, pa će živa relativno brzo pasti. Često se prilikom konzumiranja gore spomenute hrane u početku osjećate sasvim dobro, možda sat ili dva. No čim živu ispuste skupine SH, dobit ćete porast simptoma.
  2. Nemojte koristiti IV kelacija. Ovi potisci IV mobiliziraju puno žive i dok se dio nje izlučuje kroz bubrege, velik dio nje ostaje u vašem tijelu i preraspodjeljuje se na mjestima koja ne želite. Priznat ću da sam ih 11 napravio prije nego što sam znao bolje. U početku je to euforično iskustvo. Bio sam u stanju stalne moždane magle otprilike 6 mjeseci i zdravlje mi je brzo opadalo. Moja prva runda IV DMPS raščistila je svu moždanu maglu i osigurala mi da je živa moj problem. Nakon otprilike 10 rundi počeo sam postajati još bolesniji i runde su postajale teže podnošljive. Pa sam tražio alternativu.
  3. Ne koristite oralnu kelaciju prema rasporedu koji se ne temelji na poluživotu kelatora. To je sličan problem kao i IV kelacija, ali tipično u nešto manjoj mjeri. Neki liječnici savjetuju uzimanje velikih doza DMSA ili DMPS jednom dnevno, nakon čega slijedi dan odmora. To mobilizira živu 4–8 sati, malo se izlučuje, a ostatak preraspodjeljuje tijekom sljedećih 40–44 sata. Izluđuje to što liječnici rade ovakve stvari koje nemaju nikakvog logičnog smisla.

Što učiniti

  1. Upotrijebite DMPS ili DMSA na a pravilan raspored heliranja na temelju poluživota kelatora. To održava količinu kelatora relativno ravnomjernom, smanjujući šanse za distribuciju.
  2. Upotrijebite alfa lipoičnu kiselinu da prijeđete krvno-moždanu barijeru i izvučete živu iz mozga. Niti DMPS niti DMSA ne mogu helatirati živu iz mozga.
  3. Podržite ovaj proces antioksidansima poput vitamina C, E i selena i razmislite o dodavanju magnezija i cinka. Živa nastoji istisnuti ove minerale.

Pišem o ispitivanju i liječenju toksičnosti žive na detoxmercury.com

Posljednje ažuriranje 06/12/2020

Komentiraj