Koji je najbolji način da izgubite 7 kilograma u 2 mjeseca?

hvala na pitanju

Pa proces mršavljenja gotovo uvijek započinje smanjenjem broja kalorija koje pojedete i povećanjem broja sagorijenih kalorija, stvarajući tako "kalorijski deficit". Najlakša varijabilna metoda sagorijevanja kalorija je tjelesna aktivnost, pa vježbanje ide ruku pod ruku sa zdravom prehranom u gubitku kilograma. Većina viška kalorija u tijelu pohranjuje se kao masnoća, a cilj većine ljudi u gubitku kilograma je gubitak masnoće.

Naše tijelo sagorijeva kalorije na nekoliko načina:

  • Kroz energiju potrebnu za održavanje tijela u mirovanju; ovo je poznato kao vaša osnovna metabolička stopa (BMR). Vaš BMR djelomično određuju geni koje nasljeđujete.
  • Kroz svakodnevne aktivnosti
  • Kroz vježbu

sljedeće što dolazi je METABOLIZAM stopa vašeg tijela .

Metabolizam je proces kojim vaše tijelo ono što jedete i pijete pretvara u energiju. Tijekom ovog složenog biokemijskog procesa, kalorije u hrani i pićima kombiniraju se s kisikom kako bi se oslobodila energija koja vašem tijelu treba za funkcioniranje.

Bez obzira je li vaš metabolizam brz ili spor, naša su tijela stvorena za pohranu viška energije u masnim stanicama. Dakle, ako jedete i pijete više kalorija ("unos energije") nego što vaše tijelo troši ("izlaz" energije), dobit ćete na težini. S druge strane, ako pojedete i popijete manje kalorija nego što se sagorije svakodnevnim aktivnostima (uključujući vježbanje, odmor i spavanje), smršavit ćete. Naša su tijela programirana da nedostatak hrane osjećaju kao izgladnjivanje. Kao odgovor, naš BMR usporava, što znači da s vremenom izgaramo manje kalorija. To je jedan od razloga zašto je mršavljenje često teško.

odaberite svoju vrstu vježbanja.

Postoje razne vrste vježbanja, uključujući:

Aerobik : Obično je srž bilo kojeg fitness programa, a uključuje razdoblja kontinuiranog kretanja. Primjeri uključuju plivanje, trčanje i ples.

Snaga: Pomaže u povećanju snage i snage mišića. Primjeri uključuju trening otpora, pliometriju, dizanje utega i sprint.

Kalestenika : Osnovni pokreti tijela koji se izvode bez teretane i u srednjem aerobnom ritmu. Primjeri uključuju iskakanje, trbušnjake, sklekove i trbušnjake.

Intervalni trening visokog intenziteta (HIIT ): Uključuje ponavljanja kratkih rafala vježbi visokog intenziteta praćenih vježbama niskog intenziteta.

Balansiranje i stabilnost: Jača mišiće i poboljšava koordinaciju tijela. Primjeri uključuju pilates, tai chi poze i vježbe za jačanje jezgre.

Fleksibilnost: Pomaže u oporavku mišića, održava opseg pokreta i sprječava ozljede. Primjeri uključuju jogu ili pojedinačne pokrete istezanja mišića.

ili ako vam je teško i komplicirano, možete započeti s 5-minutnom šetnjom svaki dan. Zatim lagano u dužim šetnjama. Ako je hodanje bolno, pokušajte plivati ​​ili voziti bicikl.

ne mogu garantirati točne brojke (jer je svaka struktura tijela i reakcija različita), ali ovo će vam puno pomoći ako ste dovoljno predani.

hvala ti!!!

Posljednje ažuriranje 14/01/2021

Komentiraj