Koji je najbolji način da detoksiciramo tijelo u jednom danu kod kuće? – Zdravi planet

Želite li svoje zdravlje podići na sljedeću razinu i nastaviti liječiti, ali ne pronađete pravo vrijeme za početak?

Trebate li brzu i prirodnu metodu za ponovno pokretanje tijela, što možete učiniti kod kuće, ili trebate slijediti plan prehrane za detoksikaciju i čišćenje tijela u samo jednom danu? Poznata jednodnevna čišćenja niz su proizvoda koji vam pomažu u čišćenju i detoksikaciji tijela - za 1 sata.

Ne morate se po cijelog dana pridržavati strogog režima sokova ili se osjećati uskraćenima za detoksikaciju, a to možete učiniti kod kuće u samo jednom danu.

U svoj svakodnevni život možete uključiti jednostavne strategije koje reguliraju vaše tijelo, pomažu vam u uklanjanju toksina i otpada i jačanju energije. Evo pet izvedivih savjeta za detoksikaciju koji će vam pomoći da izgledate i osjećate se sjajno. Detox napitci hvaljeni su od strane mnogih nutricionista kao jedan od najjednostavnijih načina za oslobađanje tijela od toksina.

Osim što čisti tijelo, pomaže vam i u mršavljenju te poboljšava vaše cjelokupno zdravlje, navodi Američka akademija za prehranu i dijetetiku (AAP).

Postoji dobro osmišljen plan detoksikacije koji vam može pomoći da slijedite korake sustava MaxLiving Detox, koji koristi prirodne sastojke kao potporu detoksikacijskom procesu vašeg tijela. Postoji niz detoksikacijskih napitaka koji su neophodni za čišćenje tijela, bilo da se radi o ukusnom napitku s limunovom vodom koji pijete kako bi bio prirodniji, poput limunovog soka ili soka po vašem izboru. Jedna od najvažnijih stvari o detoksikacijskom piću, pored njegovih zdravstvenih blagodati, jest da može pomoći u čišćenju tijela.

Ispravan program detoksikacije ne samo da pomaže eliminirati pogrešnu hranu koja može pridonijeti debljanju, već također može pomoći jetri i općem zdravlju da eliminiraju višak toksina.

Otrovne se tvari prvo pretvaraju u visoko reaktivne metabolite, a zatim se izlučuju u urinu. Poput satnog mehanizma, bubrezi neprestano filtriraju krv i izlučuju toksine u obliku mokraće, ali to čine u dvije faze: prvo pretvaraju toksine u metabolite, a zatim ih izlučuju.

Da bi detox stvarno funkcionirao, morate održavati ova tri ključna organa, dok istovremeno tijelu pružate prave hranjive sastojke. To se temelji na konzumaciji određene hrane za detoksikaciju koja održava sustav detoksikacije nesmetanim radom. Određene su namirnice poznate po svojim detoksikacijskim svojstvima (pogledajte popis dolje), a dodavanjem u obroke vaš će sustav raditi bez problema!

Vaše tijelo treba mnogo vitamina, minerala i hranjivih sastojaka kako bi podržalo složene putove detoksikacije. Jedan od najboljih načina da ih sačuvamo je genetski modificirana hrana koja se uzgaja u tlima bogatim hranjivim tvarima. Organska hrana bogata hranjivim sastojcima igra glavnu ulogu u detoksikaciji našeg 21-dnevnog mrežnog detoksikacijskog programa.

Važno je uključiti sirovo povrće u svoju prehranu, jer probavni enzimi vrlo su korisni za prirodni proces detoksikacije. Također možete poboljšati svoje cjelokupno zdravlje ako jedete manje soli, ostanete aktivni, ostanete hidratizirani i slijedite dijetu bogatu antioksidantima, da nabrojimo neke. Svatko može kupiti dodatke za detoksikaciju, ali ako ne promijenite ono što unosite u svoje tijelo, nikada zapravo nećete napredovati. Prirodni "sustav za detoksikaciju" vašeg tijela može se svakodnevno poboljšavati kombinacijom zdrave prehrane, vježbanja i zdravog načina života.

Ako želite detoksicirati svoje tijelo, jedna od prvih stvari koje morate biti sigurni je što pijete da biste započeli detoksikaciju. Kako se vaše stanice neprestano detoksiciraju, trebali biste obaviti formalniji detoksikaciju s čišćenjem cijelog tijela u proljeće ili jesen.

Dobro polazište je Radna skupina za zaštitu okoliša (EWG) koja pruža informacije, uključujući određivanje toksina u vašem životu. Detoksikacijski sustav pruža hranjive sastojke i potporu koja vam je potrebna da biste održali svoj prirodni detox staničnog tijela na vrhuncu. Ovaj plan, koji obično traje dva do tri tjedna, uključuje ključne sastojke koji pomažu u optimalnoj detoksikaciji jetre i drugih organa, uključujući vitamine, minerale, antioksidante i antioksidante, kao i vitamine i minerale.

Ayurveda preporučuje detoksikaciju radi uklanjanja toksina i vraćanja u urođeno stanje zdravlja i dobrobiti.

Iako potpuni ayurvedski detoksikacija često traje nekoliko tjedana, trodnevni detoksikacija može donijeti mnogo koristi buđenjem tjelesne sposobnosti za obnovu i samoregulaciju. Evo nekoliko savjeta o tome kako osmisliti vlastiti trodnevni detoks koji može olakšati oslobađanje toksina u tijelu, optimizirati njegove detoksikacijske putove i preokrenuti učinke kroničnog stresa. Trodnevni detoksikacija zahtijeva izvjesnu pripremu i planiranje, pa započnite tako što ćete zakazati malo vremena za sam detoksikaciju.

Ovaj program uključuje dva dana tekućeg posta, nakon čega slijedi pažljivo isplanirana petodnevna detoksikacijska dijeta koja probavnom sustavu daje odmor. Da bi učinkovito oslobodili toksine, ovo mjesto preporučuje pijenje najmanje jedne čaše vode dnevno tijekom tri dana. Jedite prehranu bogatu vlaknima, uključujući svježe organsko voće i povrće, kao i cjelovite žitarice, orašaste plodove, sjemenke i mahunarke.

Posljednje ažuriranje 06/12/2020

Komentiraj