Koji je najbolji detox za met?

Povlačenje metamfetamina može se osjećati užasno, ali zapravo vas neće ubiti. Međutim, mnogi pokušaji detoksikacije kod kuće ne uspijevaju. Ljudi koji se povlače (iz bilo koje tvari) često imaju problema s podnošenjem nelagode i na kraju ih ponovno koriste kako bi zaustavili neugodne simptome apstinencije.

Simptomi odvikavanja od metova obično uključuju: ekstremni umor, glad, žudnju, tjeskobu, depresiju i razdražljivost. Simptomi obično dosežu maksimum oko 24 sata, smiruju se tijekom prvog tjedna i mogu potrajati još tjedan dana (ili više - ovisno o razini upotrebe i količinama drugih varijabli).

Ako je moguće, uđite u stacionarnu ustanovu za detoksikaciju, gdje možete dobiti odgovarajuće lijekove za ublažavanje simptoma odvikavanja, stručnu podršku i izbjegavanje lakog pristupa uličnim drogama.

Evo vladine stranice koja navodi američke centre za liječenje za svaku državu: https://www.samhsa.gov/topics.

Kopirao sam ovo s Addiction Blog.org:

24 - 72 sati - U ovom ćete vremenskom razdoblju vjerojatno osjetiti iscrpljenost, trebati dulje spavati i osjećati se depresivno. Budite u potrazi za ekstremnom tjeskobom, panikom ili samoubilačkim razmišljanjem. Prijavite bilo kakav osjećaj paranoje ili halucinacije. Ovi se simptomi mogu liječiti. Učinkovite su podržavajuće medicinske intervencije tijekom akutne detoksikacije i povlačenja.

Tjedan 1 - Nakon tjedan dana mogu se pojaviti jake žudnje za metom. U to je vrijeme čest osjećaj beznađa, kao i promjene raspoloženja, tjeskoba, razdražljivost, umor, uznemirenost, problemi sa spavanjem, loša koncentracija, bolovi, bolovi i glavobolje. Također možete očekivati ​​da ćete osjećati glad što može potaknuti brzo debljanje.

Tjedan 2 - Za dva tjedna još uvijek možete osjetiti promjene raspoloženja, depresiju, probleme sa spavanjem i žudnju. Ostali simptomi odvikavanja mogu ostati stabilni i na niskim razinama tijekom preostalih nekoliko tjedana apstinencije.

Tjedan 3-4 - Nakon mjesec dana trebali biste se početi osjećati puno bolje. Obrasci spavanja poboljšat će se, razina energije će se poboljšati, a raspoloženje podmiriti. Koliko traje povlačenje metha?

Posljednje ažuriranje 31/12/2020

Komentiraj