Koji je najbolji detoksikacijski sok?

Prednosti pijenja sirovog soka više se odnose na ono što ulazi u vaše tijelo nego na ono što se istiskuje; to je vrlo učinkovit način apsorpcije ogromne količine vitamina, antioksidansa, živih enzima i fitonutrijenata. Ako imate prehrambenih praznina u prehrani ili radite na prijelazu na čistije prehrambene navike, pijenje sirovog soka vrijedi probati. Nekoliko upozorenja ...

1. Idealno bi bilo da vaš sok sadrži manje od 20% šećera. Jedna jabuka ili nekoliko mrkvica izvrstan je put. Uklanja gorke rubove vašeg zelenog povrća bez ubrizgavanja tone šećera u vaš sustav.

2. Vaš bi sok trebao biti certificiran ekološki, jer inače pijete koncentrirane pesticide. Najbolje je da to napravite sami ili da pronađete sok u kojem imate povjerenja.

3. Trebao bi biti svjež ili hladno prešan i uistinu sirov. Sve što nađete u prehrambenim trgovinama - a to nije bilo pritisnuto u vašoj kući - na neki je način pasterizirano. To je jedini način da se soku da rok trajanja. To znači da su neke od najvećih marki koje se koriste za "čišćenje" (Suja, Blue Print Cleanse, The Juice Project, Pressed Juicery) potencijalno stare nekoliko tjedana kad ih popijete i više nisu "žive" kao što bi trebao biti svježi sok.

4. Ako ga redovito pijete, trebao bi sadržavati razno povrće, tako da dobivate uravnotežen set hranjivih sastojaka - baš kao što biste jeli, idealno! Odlični sastojci za poigravanje: špinat, potočarka, radič, kelj, romaine, celer, krastavac, mrkva, repa, peršin, cilantro, đumbir, limun, kurkuma. 🙂

Istražite lokalne tvrtke s organskim sokovima u vašem području ili pregledajte recepte zelenih sokova na mreži, isprobajte ih i pogledajte zbog čega se osjećate dobro. Slušajte svoje instinkte i svoje tijelo. Ako nešto nema smisla ili se ne osjeća dobro, nastavite s istragom.

Osnovao sam tvrtku za proizvodnju sokova u Montereyu nakon što sam otkrio da me sirovi sok - osobno - osjećam nevjerojatno. Pedeset kilograma niže, smanjena je želja za nezdravom hranom, više energije i bistra koža nakon godina bavljenja kontaktnim dermatitisom.

www.KatiesColdpress.com - ako želite saznati više o onome na čemu radim u Montereyu.

Posljednje ažuriranje 12/12/2020

Komentiraj