Koje su zdravstvene prednosti jedenja okstejlova?

Oxtail je tradicionalno rep krave kojoj je odstranjena koža, ostavljajući meso i repne kosti.

Ova vrsta mesa vrlo je popularna u nekim zemljama. Na primjer, u Zapadnoj Indiji, volovski rep je popularno meso koje se jede po raznim receptima.

Dobri recepti od volovskog repa mogu pretvoriti volovski rep u ukusna jela u kojima može uživati ​​cijela obitelj. Buka od voska zahtijeva znatno vrijeme kuhanja, ako želite da meso "otpadne s kosti". Polagano kuhalo bit će idealno za kuhanje volovskog repa kako bi se shvatile zdravstvene dobrobiti.

Fotografija ispod ljubaznošću JamieOliver.com

Jedna od prednosti Oxtail mesa je ta što je obično vrlo jeftin, pa je ekonomično meso za kupiti.

Što se tiče zdravstvenih blagodati volovskog repa, postupak kuhanja igra veliku ulogu.

Samo meso ima protein baš kao i svako drugo meso, ali sadržaj bjelančevina nije dovoljno visok da biste ga mogli imati blagodati visoko proteinske prehrane osim ako ne pojedete ogromnu količinu.

Da ga pogledamo u perspektivu, 100 gm volovskog repa pružit će vam 8 g nemasnih proteina. Što je veći dio volovskog repa, iz njega ćete dobiti više proteina.

Međutim, imajte na umu da volovski rep ima dobar dio zasićene masti. Ako želite povećati potrošnju zasićenih masnoća, tada je i volovski rep dobar izbor i pristupačan. 100 g volovskog repa sadrži 79 g ukupne masti, od čega je 29 g zasićenih masti.

Ostale zdravstvene prednosti volovskog repa uključuju dobivanje dobre doze Kalcij, Vitamin B12, Željezo i Vitamin B6.

Kuhan u obliku kostne juhe, od volovskog repa možete imati sljedeće pogodnosti:

  • Poboljšavanje vašeg zdravlja zglobova. Posebno važno ako stariš ili se baviš sportom.
  • Poboljšavanje vašeg imunološkog sustava, čime vas štiti od uobičajenih bolesti poput gripe
  • Sadržaj želatine u volovskom repu dobar je za vaše zdravlje u crijevima, štiteći ga svojim želatinoznim svojstvima i promičući dobre crijevne bakterije što pomaže i kod upala.
  • Pomaže i u detoksikaciji crijeva potičući pravilnost crijeva zahvaljujući svom kolagenu i želatinoznom sastavu.
  • Sadrži neke esencijalne i neesencijalne aminokiseline (iako nisu osigurane sve esencijalne aminokiseline) potrebne za rast, metabolizam i popravak tkiva.

Ono što je važno je da voćni rep možete učiniti prilično korisnim kombinirajući ga s drugom hranom poput graha, graška, leće itd. Tada ćete dobiti sve zdravstvene dobrobiti od volovskog repa.

Možda ćete se također htjeti informirati o tome kako vam dijeta s visokim udjelom proteina može ovdje pomoći da smanjite tjelesnu masnoću.

Posljednje ažuriranje 10/12/2020

Komentiraj