Koje su neke prakse koje muškarac može slijediti kako bi smanjio estrogen i povećao testosteron?

  1. Možete očekivati ​​da kažem da bi vježbanje povećalo testosteron. Ali ovo je marginalni učinak i nije pouzdan. Možete očekivati ​​i da preporučim određenu prehranu koja utječe na razinu testosterona ili estrogena. Opet, ovo je razočaravajuće jer svaka osoba drugačije reagira.
  2. Jedino što je pouzdano jest mjerenje razine krvi kao osnovnog testa. Ako je u muškarca ukupna razina testosterona veća od 500 ng / dL, tada nije potrebna zamjena, jer tijelo stvara dovoljno testosterona. Ako je manje od 500 ng / dL, potrebna je zamjena.
  3. U mužjaka je važno imati ukupan omjer testosterona i estrogena 20 ili više. Ako to nije slučaj (što znači da je estradiol previsok), korisno je uzeti indol-3-karbinol: INDOLE-3-CARBINOL: Uporaba, nuspojave, interakcije i upozorenja. Ovo je djelotvorno sredstvo u brokuli i ostalom križnom povrću koje metabolizira estrogen i smanjuje rizik od raka dojke u žena i raka prostate u muškaraca. Ako muškarci imaju previše estrogena, pate od erektilne disfunkcije. To se događa kod pretilih muškaraca jer enzim aromataza koji se stvara u masnom tkivu pretvara muške hormone u estrogen. Previše estrogena u muškaraca također uzrokuje srčani i moždani udar. Tjelovježba, gubitak težine i indol-3-karbinol mogu to preokrenuti i normalizirati.
  4. U žena su stvari malo složenije. Postoji još jedan hormon, progesteron, koji bi u odnosu na estrogen trebao imati omjer 400: 1 ili više. Žene trebaju malo testosterona da bi uživale u intimnosti. Ali moraju paziti da ne stvaraju previše estrogena. Ako im je razina estrogena previsoka, postoji rizik od razvoja srčanog i moždanog udara. Vjerojatnije su da će patiti od migrene. Oni imaju rizik od stvaranja cista na dojkama i raka dojke. Također je vjerojatnije da će dobiti obilne menstruacije i razviti miome. Uz to, rak maternice predstavlja opasnost nakon nekoliko godina visoke razine estrogena. Posjetite svog liječnika kako biste se odjavili.
  5. Više informacija: Testosteron - medicinski članci dr. Raya

Posljednje ažuriranje 08/01/2021

Komentiraj