Koje su neke ideje za grupne aktivnosti u vezi sa zlouporabom droga?

Jedna od mojih najdražih grupa koju sam podržao u programu rezidencijalnog tretmana za adolescente od 14 do 21 godine (ako niste imali diplomu u 21 godini bili ste u programu za adolescente)

Svrha: Komunikacijske vještine i timski rad

Pribor:

Četiri stola koja su mogla smjestiti 4 osobe

Četiri vrećice različitih boja i oblika legosa

Građevinski papir i bojice

Aktivnost:

Možete koristiti bilo koju slučajnu metodu kako biste od četiri momčadi istaknuli da nemaju timove sudionika koji su dio klike, nemaju tim koji je u potpunosti član određene bande.

Dajte svaki put bojice i jedan list građevinskog papira. Neka tim odabere vođu. (5 min)

Dajte timovima upute da odluče što misle da mogu izvući, a zatim izraditi od lego dijelova. Dajte im vremena da dobro pogledaju dijelove koje bi koristili. (10 min)

Sljedećim timovima se kaže dodijeliti tko će crtati koji dio dizajna i dati toj osobi bojice u boji koje će biti potrebne.

Dalje se timovima poručuje da tijekom ovog dijela vježbe ne smije biti razgovora, osim ako voditelj tima ne zatraži smjernice ili novu boju bojice. (navedite količinu vremena za ovaj dio na temelju koliko je zakazano za vašu grupu)

Vrijeme prilagođavam ovisno o tome radi li se o satu ili dva sata grupe. Ako njegova i satna grupa radimo bojanje jedne grupe, onda lego dijeli sljedeći sastanak grupe.

Dakle, sada nakon što je završeno bojanje. Vođe timova naizmjenično govore sobi što je nacrtano i što će biti izgrađeno te tko će za što biti odgovoran. (ne mogu vam reći koliko bi kreativni ti članovi grupe bili jednostavno sjajni)

Sljedeći i najduži dio sesija: grupa zajedno gradi svoj projekt, a voditelji timova dobivaju uputu da tim svedu na minimalno razgovore i više na izgradnju projekata.

Slikao sam svaki projekt kad je bio gotov. Slikao sam dovršeni lego projekt i njegov koordinirajući crtež građevinskog papira grupi osoblja koje su činili direktor, medicinska sestra, učiteljica i drugi savjetnik. Glasali su za najbolji projekt. Svi sudionici imali su posebnu filmsku večer s pizzom, a pobjednički tim dobio je nešto dodatno iz zalogajnice.

Jednom sam vodio ovu grupu u Phoenix Houseu u New Yorku i bio sam podignut kad su sve četiri ekipe izvukle i izgradile zatvor. Jedan zatvor bio je tradicionalnog izgleda, jedan futuristički, jedan zatvor s helikopterom koji je bio tamo za plan bijega, a drugi zatvor bio je u stranoj zemlji koja je izgledala poput toplica.

Najbolje od svega je što su svi uživali u zajedničkom radu i dobili priliku za vezu s članovima s kojima obično ne razgovaraju. Ovu skupinu možete prilagoditi bilo čime što odgovara vašoj dobnoj skupini i okruženju.

Posljednje ažuriranje 08/12/2020

Komentiraj