Koje su najbolje farmaceutske tvrtke za rad u Indiji?

Bilo bi bolje da je OP dodatno pojasnio što u svom pitanju posebno podrazumijeva pod pojmom „Najbolje farmaceutske tvrtke“.

U svakom slučaju, kako ja vidim, OP bi mogao tražiti rad na bilo kojem od sljedećeg:

 • Najbolje tvrtke s obzirom na Globalna ljestvica, reputacija, prihod, tržišna kapitalizacija itd.
 • Najbolje tvrtke s obzirom na radna kultura, beneficije zaposlenika, HR politike itd.
 • Ili oba navedena pogleda

Dakle, počevši od najboljih tvrtki s obzirom na globalnu ljestvicu, reputaciju, prihode itd., Gotovo svi veliki igrači u globalnoj farmaceutskoj industriji imaju svoje tvornice, istraživačke i razvojne centre u Indiji.

Popis nekoliko vodećih svjetskih farmaceutskih tvrtki (neindijskih MNC-a) u Indiji uključuje:

 • Pfizer
 • Hospira (sada dio Pfizera)
 • Sanofi
 • Mylan
 • Teva
 • Novartis (Sandoz)
 • Merck & Co., itd

Osobno smatram da bilo tko od ovih tvrtki može udobno odabrati za nastavak karijere u farmaceutskoj industriji. Rad u bilo kojoj od vodećih svjetskih tvrtki dao bi širi pogled na različite aspekte vašeg posla. Ali opseg vašeg učenja ovisi o vašoj radnoj ulozi i odjelu.

Vrhunski indijski farmaceutski multinacionalni proizvodi uključuju, ali nisu ograničeni na sljedeće: (http://listz.in/top-10-pharma-companies-in-india.html)

 1. Sun Pharmaceutical
 2. Lupin Ltd
 3. Laboratoriji dr. Reddyja
 4. Cipla
 5. Aurobindo Pharma
 6. Cadila Healthcare
 7. Glenmark Pharmaceuticals
 8. Laboratoriji Divis
 9. Torrent Pharmaceuticals

Rad u indijskim farmaceutskim tvrtkama je drugačiji scenarij. Radije ne bih komentirao jer osobno nisam imao iskustva s radom u indijskoj farmaceutskoj industriji MNC, ali definitivno možete razmotriti rad u bilo kojoj od ovih 10 najboljih tvrtki.

Što se tiče radne kulture, HR politike, naknada za zaposlenike itd., Mišljenje će se razlikovati od osobe do osobe i ne može se generalizirati. Ako moram dati svoje mišljenje, rekao bih da mnogi zaposlenici često cijene kulturu rada u vodećim farmaceutskim tvrtkama poput Pfizera, Novartisa itd. Govoreći o indijskim farmaceutskim MNC-ima, laboratoriji dr. Reddyja tijekom posljednjeg desetljeća uspostavili su vrlo dobru kulturu rada i HR politike.

Za informacije o trenutnom scenariju farmacije u Indiji, možete pogledati "Kratko izvješće o farmaceutskoj industriji u Indiji" tvrtke Corporate Catalyst (India) Pvt Ltd. Link - http://www.cci.in/pdfs/surveys-reports/pharmaceutical-industry-in-india.pdf

Nadam se da su ove informacije bile korisne. Sretno.

(PS Nisam razgovarao o bilo čemu o biotehnološkim tvrtkama ili CRO-ima jer je posebno postavljeno pitanje o farmaceutskim tvrtkama. Također, mišljenja se mogu razlikovati od osobe do osobe, moja namjera nije proturječiti ili pokretati raspravu.)

Posljednje ažuriranje 18/12/2020

Komentiraj