Koje su najbolje dnevne namirnice u Indiji za čireve?

Pozdrav čitatelju,
Tako mi je žao zbog vas što svom tijelu ne možete pružiti prijeko potrebnu prehranu jedući samo lako probavljivu hranu umjesto uravnotežene prehrane, a znam da to morate činiti, u strahu od simptoma.

Ulcerozni kolitis ili toliko poznati kao čirevi nisu ništa drugo do otvorene čireve u unutarnjim organima nastale uslijed loma kože i ona ne zaraste. Ali, u procesu jedenja lagane hrane trebali biste nadoknaditi izgubljene hranjive sastojke u ostatku prehrane.

Ono što jedete može utjecati na intenzitet vaše situacije, ali u osnovi se utvrđuje što odgovara vašem probavnom sustavu, a što ne. Svako tijelo ima drugačiji način reagiranja na različitu hranu.

Ne postoji posebna prehrana koju treba savjetovati oboljelima od čira jer se svaki slučaj razlikuje, ali sigurno postoji popis namirnica koje mogu potaknuti unutarnju upalu. Evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći:

-Izbjegavajte pretjerani unos čaja i kažite ne kavi i gaziranim pićima.-

-Pržena i začinjena hrana

-Fruktoza (voćni šećer) poput ananasa, kreme od jabuke, grožđa itd

-Prekomjerna upotreba luka i češnjaka u vašoj hrani.

- Krstasto povrće poput cvjetače, prokulice, kupusa itd.

-Ostanite hidratizirani i jedite male obroke

-Konzultirajte dijetetičara ili stručnjaka za upalne bolesti crijeva kako biste regulirali i kontrolirali vaš problem.

-Kao što ste spomenuli da pripadate južnim dijelovima Indije, jela od riže koja ste spomenuli prolaze kroz proces fermentacije, tj. Bakterije obrađuju hranu i oslobađaju se određene kemikalije koje pomažu tijestu da se digne. postupak fermentacije također nije dobar dodatak za vaše čireve.

Posavjetujte se sa stručnjakom i čuvajte se!
Nadam se da ove informacije pomažu.

Posljednje ažuriranje 18/12/2020

Komentiraj