Koje su blagodati kolagena?

Što je kolagen?

Kolagen je obilje proteina koji se nalazi u našim tijelima i čini više od 40% sadržaja proteina. Nalazi se u vezivnom tkivu, tetivama, kostima, mišićima, koži i kosi. Kolagen pruža strukturnu potporu koži, kosi, noktima, kostima i mišićima.

Studije pokazuju da je kolagen koristan za vašu kožu, kosu, nokte, kosti i mišiće. Studije također pokazuju da kolagen ima brojne druge zdravstvene dobrobiti, uključujući poboljšanje zdravlja kostiju, smanjenje bora na koži, smanjenje upala, jačanje tetiva i zglobova, povećanje proizvodnje stanica, održavanje i jačanje kostiju, ublažavanje boli, sprečavanje osteoporoze, poboljšanje cirkulacije krvi, poboljšanje čvrstoće kože, i poboljšanje protoka krvi kroz kapilare. Blagodati kolagena ponovno su dokazane. Možda je jedan od najvažnijih dodataka zdravlju svih vremena.

Pa kako sjajni pojačivač kolagena pomaže tijelu? Jedan od načina je poticanje proizvodnje elastina i kolagena u koži. Dostupne su različite vrste dodataka, a onaj koji odaberete ovisit će o tome kako vaša koža reagira.

Jedan od načina je nanošenje topičnog kolagena na kožu ili korištenje kreme koja sadrži kolagen i elastin kao tretman. Jedan dodatak koji sadrži ovu vrstu proteina naziva se Cynergy TK. Drugi način za poboljšanje razine kolagena i elastina u koži je jesti hranu bogatu tim proteinima, poput ribe, piletine i jaja.

Ostali popularni dodaci koji sadrže kolagen su Collagen FX i Collagen Plus. Ti će proizvodi povećati proizvodnju i kolagena i elastina. Ako tražite sastojak koji može potaknuti proizvodnju novog kolagena, potražite sastojke poput aktivnog manuka meda i koenzima Q10. Poznato je da ovo dvoje potiču proizvodnju kolagena i elastina.

Dostupni su i dodaci sastojcima koji potiču rast novog kolagena. Jedan od takvih sastojaka je funkcionalni keratin, koji povećava proizvodnju kolagena i elastina. u koži povećavanjem enzimske aktivnosti kolagena u stanicama kože. Sadrži i phytessence wakame, koja zaustavlja razgradnju hijaluronske kiseline.

Jedan od načina da osigurate dnevnu dozu ovih hranjivih sastojaka je uzimanje dodataka s više sastojaka koji sadrže te sastojke. Dostupno je toliko mnogo proizvoda i mogu se naći u obliku tekućina i tableta.

Nadam se da ste naučili nešto o tome što je kolagen i zašto je važan za vaše zdravlje. S tim znanjem trebali biste biti spremni za početak uzimanja dnevnih dodataka.

Svakako dodajte rutinu visokokvalitetnog režima njege kože. Prehrana će odrediti količinu kolagena koju dobivate od dodataka.

Pri odabiru dodatka, uvijek tražite sastojke koji sadrže te proteine ​​kao dio dnevne doze. Možda ćete trebati isprobati više proizvoda prije nego što pronađete onaj koji najbolje odgovara vama.

Odvojite vrijeme za istraživanje sastojaka. pronaći one koji su najučinkovitiji i najsigurniji. Na primjer, potražite sastojke poput koenzima Q10, phytessence wake, aktivnog meda od manuke i drugih sastojaka koji promiču novu proizvodnju kolagena. Bolje tvrtke pružit će detaljne informacije o svojim proizvodima.

Znajte što je kolagen i zašto je važan za vaše zdravlje. Zapanjit ćete se što ova jednostavna tvar čini za vašu kožu. Krenite u akciju već danas!

Ako tražite pojačivače kolagena, odvojite vrijeme da shvatite što uzimate i što on radi za vas. Započnite svoje istraživanje. To je zaista lako učiniti.

O sastojcima koji su uključeni u ove proizvode možete saznati na oznaci sastojaka. Također možete saznati postotak proteina i drugih elemenata koji djeluju zajedno kako bi vašoj koži pružili najveću korist.

Ne zaboravite pročitati sve upute na poleđini boce. Uvijek provjerite datumi valjanosti i koji se proizvodi mogu, a koji ne smiju koristiti s drugim proizvodom.

Komentiraj