Koje su blagodati ionske detoksikacijske kupke za stopala?

P: Koje su prednosti ionske detoksikacijske kupke za stopala?

O: Prilično nema nikakve koristi. Ako u njemu vidite riječ detoksikacija, tvrdi da su lažne. Ne možete detoksificirati svoje tijelo konzumiranjem neke ili druge kemikalije ili natapanjem u njemu.

E sad, kad smo već rekli, kupke za stopala u kojima se nalazila sol Epsoma već tisućljećima koriste se kako bi se stopala osjećala bolje. Dakle, to nije nova stvar, već samo marketinški trik da to nazovemo ionska detoksikacijska kupka za hranu. Visoka ionska snaga soli doista osmozom izvlači vodu iz stopala i smanjuje otekline zbog dugotrajne upotrebe poput hodanja, trčanja ili slično. Ali to je voda koju te soli (ionski spojevi) izvlače više od ostalih stvari otopljenih u vodi. Dakle, ionska kupka za hranu zapravo će koncentrirati ostatak stvari u vašim stopalima jer izvlači vodu.

Ako na koži imate prljavštinu, voda koja istječe odnijet će tu ugrađenu nečistoću i učiniti da stopala izgledaju čišće. Ako imate posjekotinu, tada voda koja istječe može potisnuti nečistoću zarobljenu u rani, pa će u tom slučaju očistiti ranu (detoksificirajte je, ako morate). Ali u oba ova slučaja ovo je samo fizički proces uzrokovan vodom koja napušta tijelo osmozom noseći prljavštinu koja je već zajedno s njima izvan tijela.

Posljednje ažuriranje 26/11/2020

Komentiraj