Koje se nuspojave mogu pojaviti kada se muškarcu uklone testisi?

Ovaj odgovor može sadržavati osjetljive slike. Kliknite sliku da biste je odmaglili.

Bila sam njegovateljica muškarca kojem su u SAD-u uklonili testise .. To se zove operacija Orehiektomije.

Orhiektomija , također poznata kao Orhidektomija ili Kastracija, kirurški je postupak uklanjanja jednog ili oba testisa kod muškaraca. Testisi su muški spolni organi koji proizvode spermu i testosteron (hormon). Orhiektomija će vas učiniti sterilnima (neplodnima) i može smanjiti vaš spolni nagon zbog gubitka testosterona.

  • Pojava iznenadne boli u testisu
  • Oticanje ili osjetljivost skrotuma
  • Mučnina, povraćanje i / ili vrućica
  • Bol u trbuhu
  • Nesvjestica i nesvjestica
  • Povišenje testisa na zahvaćenoj strani

Torzija testisa zahtijeva operaciju. U većini slučajeva operaciju je potrebno izvršiti što je prije moguće nakon pojave simptoma - po mogućnosti u roku od šest sati - kako bi se spasio testis. Ograničenje protoka krvi zbog torzije testisa moglo bi s vremenom dovesti do atrofiranja (skupljanja) testisa ili čak infekcije.

Uklanjanje jednog testisa ne mora smanjiti ili smanjiti spolni nagon ili erekciju. No budući da testisi proizvode muške hormone, muškarci koji su izgubili oba testisa mogu doživjeti smanjenje spolnog nagona i poteškoće u postizanju i / ili održavanju erekcije. Kad se uklone oba testisa, sljedeći je korak obično nadomjesna terapija testosteronom, o kojoj se može razgovarati s nečim primarnim zdravstvenim radnikom ili urologom.

Budući da testisi proizvode spermu, gubitak oba znači i da muškarac više ne može imati biološku djecu. Vaš će prijatelj možda htjeti razgovarati s nekim o tome kako se osjeća prema operaciji i njezinom utjecaju na njegov spolni život i plodnost.

Svaka vam čast što želite saznati više o situaciji vašeg prijatelja - sretan je što ima vašu podršku.

Alice!

Pošaljite novi odgovor

Komentari

Reakcija

19. ožujka 2012

Bok, i ja sam izgubio oba testisa! Rođen sam s kriptokordizmom i oba testisa nisu bila spuštena. Korektivna operacija kad sam imao 3 godine bila je uspješna na desnoj strani, ali lijeva mi je nestala u trbuhu. Liječnici su opet pokušali ispraviti u 8 bez sreće! Odlučeno je pričekati pubertet kako bi se nespušteni testis uklonio i zamijenio protezom. Ostao mi je jedan orah koji za moje oči nikada nije potpuno sazrio, ali liječnici nisu bili zabrinuti! Bol sam počeo osjećati s 36 godina u desnoj strani i nakon ultrazvuka otkriveno je da imam mikrolitijazu u tom testisu. U konačnici sam uklonio taj, jer više nije služio stvarnoj svrsi, moj broj testosterona jedva da je bio i na karti. Uobičajeno je između 8? -30? Ne mogu se sjetiti jedinica! A ja sam bio 1! To je objasnilo moj umor, gubitak mišićne mase, seksualni nagon itd. Sad imam 38 godina. Zamjenjujem testosteron gotovo dvije godine i nikad se nisam osjećao bolje! Moje erekcije su jake i super česte ... moja supruga voli moju novu energiju! I sada sam u stanju pustiti bradu (čudno) i izgraditi mišiće. Sve što pokušavam reći je da život ide dalje! Isprva je težak udarac za vaš ego, ali imate li oraha ili ne, ne definira vas kao muškarca. Imam 2

Grafičke slike: Muški penis (od Google.Images)

Posljednje ažuriranje 05/01/2021

Komentiraj