Koja je uloga cinka u zdravlju muškaraca?

6 Prednosti cinka za zdravlje muškaraca

Cink bi mogao biti kontinuirani prolaz u reduciranom reduciranju minerala, no ipak bi mogao biti broj jedan ako smatrate da je toliko važan za dobrobit muškaraca. Savjet broj jedan: u prostatnom organu nalazi se velika skupina ovog minerala, a priroda ga tamo nije stavila iz nepoznatih razloga. Savjet broj dva: cink utječe na razinu testosterona, a mi kao cjelina znamo koliko je to neophodno!

Moramo istražiti još nekoliko prednosti cinka za dobrobit muškaraca, no prije nego što dođemo do njih, zaslužuje pogledati nekoliko bitnih stvari o cinku.

Što je cink?

Cink je temeljni mineral koji slijedi i važan je za sve stanice. Unatoč tome, stanice prostate skupljaju više cinka nego stanice bilo gdje drugdje u tijelu. Bez obzira na prostatu, cink se nalazi u velikim žarištima u kostima, očima, bubrezima, jetri, mišićima i gušterači.

Cink je dinamičan član u različitim svojstvima i reakcijama u tijelu, uključujući siguran rad na okviru, spajanje DNA i proteina, probavu stanica, saniranje rana, diobu stanica, odgovarajući osjećaj mirisa i okusa te legitiman razvoj. Dodatno animira oko 100 jedinstvenih spojeva.

Cink poboljšava dobrobit velikog mozga. Visoke skupine cinka nalaze se u hipokampusu, koji je sredina za pamćenje i učenje u velikom mozgu. Zvučna razina cinka dodatno može pomoći u osiguranju protiv stvarnih cerebralnih bolesti, na primjer, shizofrenije, Pickove bolesti, Wilsonove infekcije i epileptičnih napadaja, kao i zlouporabe alkoholnih pića.

Cink pomaže u održavanju čvrstog srca. Čini se da cink štiti od bolesti koronarne opskrbe i kardiomiopatije, a također priprema preparate za oštećenje miokarda (srčanog mišića).

Olakšavajuća svojstva cinka, zajedno s kvalitetama ojačavanja stanica, korisna su za smanjenje čimbenika opasnosti povezanih s aterosklerozom. Pojačava i unapređuje karakterističnu razinu testosterona. Dodatak cinka može pomoći i agregatnoj i slobodnoj razini testosterona.

Može vam pomoći u seksualnoj dobrobiti i moxieu. Dio cinka u seksualnoj dobrobiti i moxie donekle se poistovjećuje s učinkom minerala na testosteron. Odnosno, porast razine T povezan s dodatkom cinka može potaknuti nadograđeno seksualno blagostanje i seksualni nagon.

Napreduje više ustrajnosti i vitalnosti. Cink potiče promjenu vitalnosti u uzdržavanju u vitalnost za rad i fizičku sposobnost kako biste poboljšali svoje fizičko izvršavanje.

Može vam pomoći u dobrobiti prostate. Sve veće potvrđivanje cinka preuzima vitalni dio u održavanju dobrobiti prostate. Zapravo, čini se da blizina cinka pomaže prigušiti razvoj tumora prostate.

Koje namirnice daju cink?

Jedina hrana koja je najviše povezana s cinkom je školjka koja služi oko 500 posto RDA-a po porciji od 3 grama. Manje sjajni, a za koje se smatra da su nevjerojatni za velike izvore, uključuju rakove, ojačanu zob, indijske oraščiće, kikiriki, grašak, grah, pripremljeni grah, pržene pšenične klice i piletinu.

Posljednje ažuriranje 20/01/2021

Komentiraj