Koja je razlika između pijenja ‘neprobojne kave’ i nepomiješanih sastojaka odvojeno, tj. Ispijanja kave i jedenja maslaca i kokosovog ulja?

Teorija koja stoji iza toga je da se konzumiranjem masti zajedno s kavom usporava stopa apsorpcije kofeina. Neka vrsta šalice joe-a za polagano puštanje.
Ako se niste prilagodili ketogenoj prehrani, neprobojna kava najvjerojatnije će vam prvo stvoriti probavne smetnje, a kasnije proljev. Sljedbenici neprobojne prehrane vole piti kavu na ovaj način jer je to savršen način da započnete svoj dan dok ste na ketogenoj dijeti. Dobivate dobru dozu masti (vaš primarni izvor kalorija) plus pojačanu mentalnu jasnoću kofeina bez treme.
I sam se držim ketogene dijete i malo sam eksperimentirao s neprobojnom kavom. Jednostavno se ne mogu naviknuti da išta dodam u kavu. Izuzetno sam izbirljiva u pogledu jutarnje kave. Organski grah pržen u roku od tjedan dana. Skupa brusilica. Grah vagam na digitalnoj vagi i koristim čajnik koji drži moju destiliranu vodu na točno određenoj temperaturi. Različit grah kuham na različite načine. Ne idem na sve te probleme da bih ga potom bacio u blender i uništio. Ono što sam pronašao za mene dobro mi je prvo dobiti smoothie od kokosovog mlijeka, a zatim ga popiti uz kavu. Maslacem hranjenim organskom travom spremam za kasnije. Kofein se apsorbira u tankom crijevu, pa konzumiranjem masti prije kave postižete nešto slično neprobojnoj kavi. Znam da nije identično, ali isprobao sam oba načina i ne osjećam razliku.

Posljednje ažuriranje 04/01/2021

Komentiraj