Koja je najbolja brzina za trčanje na traci za trčanje za mršavljenje?

Ove ću godine napuniti 26 godina i imam prekomjernu težinu. Imam 5'10 'i imam 195 kg i upravo sam započeo program Couch-to-5K. Osiguravam da se istegnem kad radim. Svakodnevno radim puk. Moji upiti su:

Koja je savršena brzina za šetnju i trčanje na traci za trčanje? Volio bih da to više ne radim, radije ne bih ni sebe obmanjivao.

Da li bih u svoje "isključene" dane mogao prošetati 30 minuta, a ne preko?

Započnite stvari odmah tako što ćete prvo dobiti fizičku! Liječnik će vama i vašem liječniku primarne zdravstvene zaštite pružiti značajne podatke o mjerenju vašeg trenutnog stanja dobrobiti, baš kao i točku korelacije za kasnije kada postignete višu razinu dobrobiti. Fizikalni podaci pružaju podatke o vašem pulsu u mirovanju, naprezanju krvožilnog sustava, profilu krvi i lipida, razinama glukoze u krvi, težini, BMI-u i slično., Te isključuju bilo kakva osnovna restorativna pitanja. Nakon iscrpne procjene možete započeti wellness rutinu s razumnom osobnošću. Na sljedećem tjelesnom, za 12 mjeseci, vi i vaš liječnik primarne zdravstvene zaštite možete pregledati svoje nove brojeve, koji bi se trebali potpuno razlikovati nakon vremena predvidljivog trčanja i šetnje, i shvatiti dokle ste stigli. Ovi brojevi daju ciljanu procjenu vašeg trenutnog blagostanja i puno nadahnuća da se potpomognete pripremom.

S obzirom na "savršenu" brzinu za pokretnu traku, prikladna ili savršena brzina usporediva je sa svakom osobom i njenom trenutnom razinom dobrog stanja. Za razliku od prolaska samo putem brzine pokretne trake, ekranirajte puls, brzinu disanja ili potencijalno brzinu percipiranog napora da biste pronašli odgovarajuću brzinu. Liječnik vam može također dati nekoliko prijedloga za napredovanje vašeg pulsa; pod pretpostavkom da je to slučaj, promijenite brzinu i nagib trake da biste postigli taj domet.

Opće pravilo pulsa je opseg od 60 do 80 posto vašeg najvećeg pulsa. U slučaju da niste upoznati s uzimanjem pulsa, na isti način možete izmjeriti vježbanje pomoću brzine disanja i osjećaja. Otprilike kao puls, brzina disanja će se povećavati s vježbanjem, no u svakom biste slučaju trebali imati mogućnost razgovora u šetnji ili trčanju. U slučaju da ne možete razgovarati, usporite ga; pa opet, u slučaju da možete pjevati, u tom trenutku krenite dalje! Još jedna jednostavna metoda za provjeru sile vježbanja je stopa percipiranog napora ili RPE. U osnovi, ako se aktivnost osjeća jednostavno, ona je jednostavna; u slučaju da se osjeća teško, teško je. Promijenite svoj tempo, gore ili dolje, kako se osjećate. Potreban vam je tempo koji će vas oznojiti, gradi puls, povećava brzinu disanja i troši kalorije; istodobno, dodatno tempom koji možete držati tijekom cijele sesije aktivnosti. Pojam je važan, pogotovo kada započinje plan pripreme; bolje odraditi 20 ili 30 minuta sporijim tempom nego trajati samo 10 minuta bržim tempom. Isto tako, nadajte se da ćete povremeno izmijeniti korak na traci. Kako se razina vašeg wellnessa poboljšava, trebali biste hodati ili trčati brže i dulje, dok nastavljate s dobicima u wellnessu.

Trenutno, sve navedeno, ovdje je opće pravilo o brzinama trake za trčanje: za velik broj ljudi brzina od 2 do 4 mph bit će pokretna brzina; 4 do 5 mph bit će brza šetnja ili trčanje; i sve što je veće od 5 mph će trčati ili trčati. Uz to, ubodite dodavanjem nagiba na traci umjesto da ubrzate da biste izgradili snagu aktivnosti. Dodavanje nagiba od 1 do 2 posto bolje stvara vitalnu upotrebu šetnje ili trčanja vani, pa ćete u prilici koja dugoročno želite prijeći na vježbanje vani biti bolje organizirani za zahtjeve. U slučaju da ste postepeno ugodni u mobilnom ritmu, a želite izgraditi snagu aktivnosti, možete dodati više stupnjeva kako biste postigli razinu snage ili puls koji želite. Poigrajte se s dva čimbenika brzine i nagiba kako biste otkrili što vam najbolje odgovara.

Pripremite se za sesiju aktivnosti izvođenjem nekih jedinstvenih događaja i postupnim šetnjama za razliku od produženja. Proširenje virusnog mišića može proširiti opasnost od oštećenja, zato poštedite produženje NAKON vaše sesije aktivnosti kada su mišići topli i fleksibilni. Pogledajte ovaj videozapis za pristojno dinamično zagrijavanje.

Posljednje ažuriranje 31/12/2020

Komentiraj