Koja je korist od korištenja Shiseido kolagena?

Kolagen i zdravlje kože: Kolagen tipa I

Koža je najveći tjelesni organ i odgovorna je za osjet temperature, tlaka i brojne druge važne funkcije. Kolagen čini glavninu kože.

Kako koža prolazi kroz prirodno kronološko starenje i napada se fotostarenjem, prirodna struktura kože počinje se pogoršavati. Srećom, izgubljene zalihe kolagena u tijelu mogu se učinkovito nadoknaditi pravim dodacima. Dopunski kolagen može povećati snagu oko područja s visokim pokretima kože gdje se stvaraju bore. Jačanje strukture kože jedenjem kolagena također rezultira jačanjem stijenki pora, usporavanjem opuštenosti kože i proširenim porama. Rezultat je koža mlađeg izgleda tijekom starenja.

Kolagen i zdravlje kose / noktiju: Kolagen tipa I

Tijekom starenja kosa i nokti postupno postaju lomljiviji, dolazi do lomljenja kose, nokti su tanji. To je dijelom rezultat smanjene proizvodnje kolagena u tijelu. Kolagen je ključna komponenta za rast nove kose i njezinu kvalitetu. Dopunski kolagen može povećati dlaku, poboljšati rast kose i noktiju i poboljšati njezinu kvalitetu kako bi smanjio lomljenje tijekom života kose.

Kolagen i zdravlje zglobova: Kolagen tipa II

Kolagen tipa II odnosi se na hrskavicu zglobova i vrlo je učinkovit u obnovi zglobova.

Ovdje ćemo razmotriti Prednosti i nuspojave od tih dodataka.

Nuspojave kolagena

Najčešća nuspojava kolagena: Trajni okus u ustima. Mali postotak korisnika izvijestio je da u ustima ima lagani okusa. Obično popušta u roku od 30-60 minuta.

Nuspojava 2: Moguća alergijska reakcija za osobe alergične na izvore kolagena (govedo, svinja, riba, školjke, piletina).

Nuspojava 3: Smanjen apetit. Ovisno o vašoj situaciji, to može biti nuspojava ili korist.

Koliko su česte nuspojave dodataka kolagenu?

O ovim nuspojavama izvještava približno, 1% korisnika dodataka kolagena. Čini se da su nedostaci ili nuspojave jedenja kolagena zanemarivi, osim u slučaju alergija.

Prednosti kolagena

Iako su nuspojave ograničene, blagodati dodataka kolagenu su ogromne, jer je kolagen ključna komponenta u strukturi cijelog tijela. Popis uobičajenih blagodati kolagena za zdravlje i ljepotu navedeni su ovdje:

Najčešća korist: kolagen tipa 1

  1. Poboljšana tekstura i čvrstoća kože. Također prosječno smanjenje bora od 13%.
  2. Smanjena pojava celulita
  3. Kvaliteta i snaga novog rasta kose i noktiju poboljšavaju se nakon otprilike 3 mjeseca
  4. poboljšana cirkulacija

Najviše koristi: kolagen tipa II

  1. Poboljšana fleksibilnost i snaga tetiva i zglobova.
  2. Smanjena bol u zglobovima
  3. Poboljšan oporavak od sportskih ozljeda i popravljanje mišića

Posljednje ažuriranje 13/01/2021

Komentiraj