Koja je idealna težina za ženu na temelju japanske kulture?

Ne postoji "idealna težina za ženu zasnovana na japanskoj kulturi."

Prvo, samo da biste dobili navodnu „idealnu težinu“, morate početi s visinom osobe, a postoji i puno drugih čimbenika, poput tipa tijela. Možda će ovo biti iznenađenje, ali Japanci imaju širok raspon tipova tijela. I to ostavlja po strani zamišljenu ideju da uopće postoji idealna težina.

Drugo, “idealna težina zasnovana na japanskoj kulturi (ili bilo kojoj kulturi)” pretvara se u ideju da postoji monolitna ideja o tome što bi žena trebala vagati, a dijele je svi ljudi u japanskoj kulturi - nešto što je jednostavno lažno. Japanci su jednako pojedinci kao i svi ostali, a Japanci imaju različite ideje o tome koji je oblik tijela privlačan. Doista, svi osim relativno malo opsesivnih imaju čitav niz tjelesnih oblika koji im se čine privlačnim.

Sada ćete pronaći oglašavanje i filmove koji pokušavaju promovirati tjelesnu građu, ali to se mijenja tijekom godina, a unutar istog ćete oglašavanja pronaći jednako toliko iznimaka. Ideja da postoji "idealna težina" doista je potisnuta zabavom i oglašavanjem, što je štetno za društvo. Ali ono samo po sebi nije homogeno i ujedno je samo jedan aspekt kulture. Ako pogledate mangu, vidjet ćete kako se promoviraju mnogi radikalno različiti tipovi tijela. (Mnogi od njih u stvarnosti uopće ne postoje.) I tako dalje.

Dakle, stvarno nema idealne težine.

Posljednje ažuriranje 11/01/2021

Komentiraj