Koja je dobra rutina vježbanja za gubitak masnog tkiva?

Čisto s gledišta gubitka masti, a ne gubitka kilograma (gubitak kilograma uključuje mišiće, glikogen i težinu vode) izgradnja mišića je najbolji oblik treninga za gubitak masnog tkiva:

  1. mišići sagorijevaju više kalorija u mirovanju
  2. trening s utezima pojačava testosteron i hormon rasta (oboje su hormoni sagorijevanja masti)
  3. trening s utezima koristi progresivno preopterećenje i manja je vjerojatnost da ćete zaravniti
  4. trening s utezima također pojačava hormon protiv grelina koji vam može pomoći u boljem upravljanju apetitom

Postoji nekoliko drugih razloga zašto, a opsežne razloge iz ovog videozapisa možete pogledati u nastavku:

Za početak treninga s utezima za gubitak masnog tkiva:

Vježbanje i podučavanje na bučicama i šipkama

Na ovom popisu za reprodukciju nalazi se video o pronalaženju najbolje rutine treninga s utezima za vas.

Ako ste novi, preporučujem da započnete s treningom cijelog tijela, koristite moj trening s bučicama za cijelo tijelo tri puta tjedno za gubljenje masnog tkiva, a kako budete poboljšavali, možete koristiti trening s bučicama za dio tijela za gubljenje masnog tkiva. Ako imate pristup mrenama i ako su vam mišići prilagođeniji, na početku biste trebali uključiti i mojih 6 najboljih vježbi s mrenom u svoj trening tijela. Za vježbe s mješovitom šipkom možete se držati 5 na 5, a za većinu mojih treninga s bučicama možete ići s 3 serije od 8 do 10 ponavljanja.

Sada razgovarajmo o kardio treningu. I dalje biste trebali uključiti kardio u svoju rutinu, ali za najbolje rezultate gubitka masti trebali biste se usredotočiti na HIIT kardio. HIIT kardio sagorijeva najviše masnoća u mnogo manje vremena u odnosu na tradicionalni aerobni kardio. HIIT kardio također pojačava hormone sagorijevanja masti i tonizira vaše tijelo. Da biste saznali više detalja o tome zašto je HIIT bolji za gubitak masnog tkiva kada je u pitanju kardio:

Preporučujem vam da kombinirate trening s utezima s 4 minuta tabata kardio treninga kako biste postigli najbolje rezultate gubitka masnog tkiva a također poboljšati i mišićne performanse i performanse izdržljivosti. Možete započeti s ovim 4 min tabata kardio sa izmjenama:

Za više kardio treninga tabata HIIT koje ćete dodati na kraju rutine treninga s utezima:

Tabata treningi - YouTube

Ukratko, trebali biste kombinirati trening s utezima s HIIT kardio. Prvo izvedite trening s utezima, a na kraju dodajte tabata kardio za najbolje rezultate.

Sretno 🙂

Posljednje ažuriranje 08/01/2021

Komentiraj