Koja je dijeta koju je Rocky Marciano slijedio kako bi postala tako jaka i vitka?

Nije to bila njegova prehrana, što nije bilo neobično u usporedbi s drugim borcima iz njegove ere, to je bila njegova radna etika. Trenirao je više od bilo koga u svojoj eri i možda svih vremena. Njegova uvjetovanost bila je na samom rubu onoga što je sportašu moguće. Njegova zdrava težina u šetnji bila bi oko 200–205 i lako bi se mogao boriti na toj težini, ali trenirao je dolje na 185!

Imam web stranicu o Marcianu koju sam prestao ažurirati prije nekoliko godina, ali netko je drugi oživio i nastavio: http://www.oocities.org/colosseum/Arena/1047/Rock.html

Kontaktirala me kći Bena Bentleyja, Marcianova PR-ovca, koja je vidjela većinu njegovih borbi i bila s njim u njegovim kampovima za trening. Zakazala je telefonski razgovor sa svojim ocem i s njim sam mogao razgovarati o Marcianu. Stavio sam veći dio razgovora na stranicu.

Gospodin Bentley rekao je da je Rocky cijelo vrijeme jako vrijedno trenirao. Rekao je da će provesti najmanje 2 mjeseca trenirajući za borbu nakon što dostigne razinu kandidata i prvaka i za to vrijeme trčati 12 milja dnevno.

Drugi izvori, uključujući obiteljske i sportske pisce, izjavili su da je Marciano svaki dan trčao najmanje 5 kilometara dnevno, bez obzira na to je li se potukao ili ne. Čak i na božićno jutro ili za vrijeme jake kiše i dalje bi ušao u svojih 8 km.

Jedan izvor izjavio je da je uvijek pretrčavao najmanje 5 milja, ali prije borbe povećao bi je na 7 milja, zatim 10 milja, pa 12 milja i na kraju čak 15 milja posljednjih tjedan ili dva prije borbe.

Tijekom sparinga njegov trener Charlie Goldman zaustavio je akciju i rekao Rockyju: "Bacate puno udaraca. Možda bi trebao krenuti sam. "

Rocky je odgovorio da nije potrebno smanjivati ​​snagu udaraca jer: „Nikad se ne umaram. U boljoj sam formi od bilo koga. "

Njegov brat rekao je da ga je jednom pitao: "Rock, kakav je osjećaj biti u formi u kojoj si?"

Marciano je rekao: „Kakav je osjećaj? Nevjerojatna je stvar znati kad uđeš u ring da se nikad nećeš umoriti. "

To ga je uvjetovanje odvelo do pobjede nad ljudima koji su tehnički bili bolji boksači ili iskusniji. Bio je non-stop stroj za probijanje. Archie Moore rekao je, "To je poput borbe s propelerom u avionu."

Moore je također rekao da je njegov plan bio pustiti Rockyja da se izbaci, ali "nikada se nije umorio."

Što se tiče njegove snage, bio je prirodno snažan, ali je svoju snagu dodao i vježbom. Otišao bi na YMCA i stajao visoko rame u vodi i bacao udarce dulje vrijeme. Izvodio bi sklekove, trbušnjake i trbušnjake dok mu Goldman nije rekao da stane, a zatim bi pitao može li napraviti još stotinu prije nego što je stao. Goldman je rekao da nikada nije vidio drugog borca ​​koji je uvijek želio raditi više posla nego što je trener zahtijevao.

Imam teoriju da su mu moć udaranja povećale i kratke ruke. Mnogi su nedostatak dosega (najkraći od svih prvaka u teškoj kategoriji u povijesti) smatrali odgovornim, što ga je prisililo da zaboravi ubod i približi se kopnenim udarcima. Ali to je također smanjilo udaljenost koju su njegovi udarci morali prijeći. Sjetite se bacača u baseballu koji baca 60′6 ″ i stavlja teren od 100 mph preko ploče. Sad zamislite može li se taj vrč pomaknuti do 40 ′? Energija se gubi na daljinu, bilo bacanjem lopte ili udarcem. No, kraće naoružani Marciano izgubio je manje energije od duljeg naoružanog borca ​​koji je bacao istom startnom snagom. I naravno, postavio se na udarac; podmetnuo je stopala, generirao energiju počevši od njegovih debelih, mišićavih nogu, okretao kukovima da doda škljocanje i zabio šaku u protivnika. Jersey Joe Walcott rekao je da je pogodio jače od Joea Louisa. Louis je rekao da je pogodio jače od Schmelinga. Jack Dempsey rekao je da je pogodio jače nego u najboljim godinama.

Archie Moore rekao je: „Bio je najjači čovjek, osim jednog, kojeg sam ikad upoznao u ringu. I borio sam se s nekim snažnim muškarcima. "

Posljednje ažuriranje 17/01/2021

Komentiraj