Kakva je neprobojna kava (maslac umjesto vrhnja)?

Neprobojna kava ili maslac dobiveni su iz tradicionalnog čaja od maslacakoristi se na Tibetu i Himalaji. U regiji se koristi maslac Yak veće kalorijske gustoće.

MCT ulje, koje je također prisutno u dovoljnim količinama u kokosovom ulju (kokosovo ulje također ima veće količine HDL kolesterola do zanemarivog LDL kolesterola, što je dobro) dodatak je u prilagođavanju tradicionalnog čaja od maslaca kako bi se postiglo kognitivno poboljšanje . LDLje neophodno za popravak i održavanje mijelinaovojnica neurona kao takva ima dobru živčanu aktivnost mozga, MCTUlju nije potrebna energija za apsorpciju, uporabu ili skladištenje. To znači da se MCT općenito smatra dobrim biološki inertnim izvorom energije za koji je ljudsko tijelo razumno lako metabolizirati. Drugim riječima, pruža velik poticaj energiji uz gotovo nikakvo skladištenje masti. Kao takvo kokosovo ulje koje čini oboje, također se metabolizira u ketonska tijela učinkovitije od bilo koje druge dijetalne tvari (ketoni mogu poboljšati kognitivno funkcioniranje) daje vam mentalnu čizmu. MCT su testirani kako bi poboljšali kognitivno funkcioniranje. MCT također proizvode više ketonapo jedinici energije od normalnih prehrambenih masti. (Napomena: viša Ketonema postiže se s malim unosom ugljikohidrata, praćenje može dati tijelu učinak ketoze bez gladi

Ostali učinci kave s maslacem su da pomaže vašem tijelu da regulira Inzulinsku rezistencijurazina šećera u krvi i hormon leptin(hormon odgovoran za regulaciju tjelesnih masti, metabolizam, razgradnju činjenica za energiju, a ne za skladištenje) Što pak također kaskadno djeluje na vaš hormon koji signalizira glad, grelin, bez izlučivanja hormona dugo ćete se osjećati sito (ako uz kavu niste uzimali bilo kakve ugljikohidrate, ovo je važno jer će ugljikohidrati pokrenuti masnoće da se skladište u vašem tijelu, a ne da se razgrađuju za energiju, a kasnije će pokretati grelin nakon što rakovi ponestanu).

Ako ste uzeli jako obilnu dozu kave s maslacem, ručajte nakon 6 sati ili bolje da preskočite ručak radi učinka sagorijevanja masti. Inače uzmite obrok bogat proteinima i mastima, a manje ili više rakova. Bilo bi poželjno smanjiti sve rafinirane ugljikohidrate i šećere dok ste na kavi s maslacem. Složeni ugljikohidrati poput malog rižinog napitka u redu su za večeru.

Osobno sam se osjećao izvrsno nakon što sam slijedio takvu rutinu i nevjerojatno smršavio u odnosu na količinu unosa kalorija.

Posljednje ažuriranje 16/01/2021

Komentiraj