Kako vi nazivate seksualno poboljšanje od roga nosoroga?

Ilegalno.

Industrija oko stjecanja, prijevoza i prodaje roga nosoroga jedna je od neoprostivih zlih vitica kriminalnog podzemlja. Ne postoji mjesto na zemlji gdje se može legalno loviti nosoroga, a životinja ima izrazit nedostatak prirodnih grabežljivaca, no industrija koja se temelji na smiješnom pseudoznanstvenom uvjerenju i čitavoj puno seksualne nesigurnosti financirala je koordinirane napore lovokradica u ilegalnom lovu ove veličanstvene životinje na rubu izumiranja. Doista, možda ste čuli za nedavno smrt zadnji preživjeli muški sjeverni bijeli nosorog, što znači da će ova nevjerojatna vrsta, proizvod tri i pol milijarde godina evolucije i dio izvanrednog i integriranog ekosustava, biti potpuno ugašena s planeta kao izravna posljedica ljudske pohlepe, apatija i nesigurnost.[1]

Ne samo da je s pravom protuzakonito loviti nosoroga ili steći rog nosoroga, već je ilegalno kupiti, posjedovati ili konzumirati u mnogim zemljama.

Moji rođeni Sjedinjene Države donijeli su Zakon o ugroženim vrstama 1973. i ponovno ga odobrili 1988. godine:

Zakon zabranjuje sljedeće aktivnosti koje uključuju ugrožene vrste:

... Posjedovanje, prodaja, isporuka, nošenje, prijevoz ili otprema bilo koje takve vrste ...

Zabrane se odnose na ugrožene vrste, njihove dijelove i proizvode ...

Prekršitelji Zakona o ugroženim vrstama podliježu novčanim kaznama do 100,000 američkih dolara i jednoj godini zatvora. Organizacije utvrđene u prekršaju mogu biti kažnjene novčanom kaznom u iznosu do 200,000 USD.[2]

Vrlo vjerojatno postoje slični zakoni u kojoj god zemlji nazvali i dom.

Razumijem da, postavljajući ovo pitanje, OP nije potaknuo niti izrazio interes za sudjelovanje u ilegalnoj kupnji ili potrošnji roga nosoroga i ne želim da ovaj odgovor naiđe kao napad na njihovo postavljanje. Također shvaćam da zapravo nisam odgovorio na legitimno pitanje koje su postavili, jer ne znam nijedan specifičan naziv za supstancu izvan "nosorogovog roga", a pretpostavljam da se naziv razlikuje ovisno o jeziku.

Želim samo osigurati da se svim čitateljima koji nisu svjesni nepopravljive štete koju nanosi ta zla industrija prije nego što daju novac za njezinu potporu.

Ne kupujte rog nosoroga. Ne samo da zbog toga izgledate poput glupog žiga koji nije siguran u svoju muškost, već pomaže u uništavanju biološke raznolikosti našeg planeta, a svatko tko za to daje bilo kakav novac čini i tešku moralnu nepravdu i vrlo vjerojatno zločin na razini teškog kaznenog djela .

fusnote

[1] Umro je posljednji muški sjeverni bijeli nosorog[2] ZAKONI O DIVLJOJ ŽIVOTI

Posljednje ažuriranje 11/01/2021

Komentiraj