Kako smršavjeti kad nemam prekomjernu težinu

Zašto biste smršavjeli ako nemate prekomjernu težinu? Samo da nađem neki hipotetski broj na vagi? Ovo je glupo. Kako ste uopće izvukli ovaj broj? Jer vam je neki internetski kalkulator rekao da biste "pri svojoj težini i visini trebali biti kilograma"? Zanemari ovo. I MOLIM VAS, nemojte samo smanjiti veličine porcija stavljajući se u način izgladnjivanja samo "da biste postajali mršavije lice". Ovo je opasno i kontraproduktivno. Ugrožit ćete svoje hormone, plodnost i pravilan razvoj. Ako želite biti više "isklesani" (ovo se odnosi na lice i svugdje drugdje) - vježbajte. Činjenica da "nikada niste bili atletski raspoloženi" vjerojatno je razlog zašto niste zadovoljni određenim dijelovima jer su šanse - premda ste mršavi, relativno ste niski udio mišića u odnosu na masnu masu.

Ne mogu komentirati postoji li potreba da mršavite ili ne - vi kažete da nema - što znači da ne biste trebali pokušavati - i definitivno ne biste trebali gladovati (samo ćete smanjiti metabolizam i napraviti ovaj proces teži u budućnosti).

Umjesto toga, samo provjerite jeste li:

  1. Jedite ispravno (u ovom odjeljku potražite važne upute: Arhiva hrane)
  2. Počnite vježbati - ništa ludo, poput 7 dana u tjednu, ali 2-3 puta treninga visokog intenziteta sjajni su za održavanje zdravlja, pomoć u oblikovanju tijela i uspostavljanju pravilnog metabolizma (više uputa: Arhiva vježbi)

Nadam se da će ovo pomoći - nemojte eksperimentirati s ograničenjem kalorija u ovoj dobi.

Posljednje ažuriranje 29/12/2020

Komentiraj